Hiába ünnepelt a Szulejmán sorozat népes tábora

The Magnificent Century: Kösem
Vágólapra másolva!
Itthon hatalmas nézőtábora van a sorozatnak, de a napokban bejelentett TV2-es, török széria nem annak a folytatása – de legalább ugyanaz a cég gyártja.
Vágólapra másolva!

„Elhappolta a TV2 a Szulejmánt! A Bors értesülései szerint Magyarország egyik legnépszerűbb sorozatának hamarosan érkezik a folytatása: a Szulejmán és Hürrem című széria. A dolog pikantériája csupán az, hogy a sikersorozat folytatásáért mostantól egy másik gombot kell megnyomniuk a nézőknek a távkapcsolón, ugyanis nem az RTL Klubhoz kerültek a jogok, hanem a TV2-csoporthoz" – írta Lokál.hu, de tévesen, hiszen a cím sem ez, ráadásul sem Szulejmán, sem Hürrem nem tűnik fel az új, török sorozatban.

„Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú hónapok tárgyalása után végül a TV2-csoport szerezte meg a legújabb török sikersorozat jogait, a Szulejmán folytatásaként készült sorozatot, amelyet hatalmas várakozás előzött meg Törökországban is. A címszereplő az a Kösem szultána, akit Hürrem szultána mellett az oszmán történelem egyik legbefolyásosabb asszonyának tartanak. Hasonlóan magas színvonalú,

Az azonban maradjon még titok, hogy mikor és melyik csatornánkon láthatják majd a nézők" – mondta Ökrös Gergely, a TV2 program- és kreatív igazgatója. A magyar címet nem sikerült megtudnunk a csatornától, de törökül Muhtesem Yüzyil: Kösem, angolul meg The Magnificent Century: Kösem címen is fellelhető.

Volt köztük pár évtized

„Ez egy teljesen más történet, más színészekkel, ötven évvel később kezdődik, mint ahogy a Szulejmán befejeződik. Nincs a kettő között más összefüggés, minthogy ugyanaz a cég gyártja" – válaszolta megkeresésünkre Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Kösem Tinoszban, 1590-ben született, Szulejmán viszont 1566-ban meghalt, úgyhogy semmiképp sem találkozhattak. Kösem oszmán szultána I. Ahmed szultán felesége, IV. Murád és Ibrahim szultán anyja, 1648-1652 között az Oszmán Birodalom kormányzója volt.. A nők szultanátusaként emlegetett időszak legmeghatározóbb nőalakja Hürrem mellett.