Megkerülhetetlen akar lenni a kormánypárti rádió

Gajdics Ottó
2010. november 23. Gajdics Ottó, a Hír TV vezérigazgató-helyettese felszólal a Korrektúra 2010 című médiakonferencián, a Club Tihany Hotel- és Konferencia Központban. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Új rádió indul a fővárosban a 105,9 MHz-en, a korábbi Gazdasági Rádió helyén. A Karc FM főszerkesztője szerint egy év kell, hogy sokan megszeressék az adót, és vállalja, hogy elsősorban a Fidesz-szavazóinak készít műsort, de meghallgatnák a másik oldalt is.
Vágólapra másolva!

„20-25 fővel indul a rádiónk, a létszám naponta változik és formálódik. Budapesti regionális adó leszünk, csatlakozunk az országos egyesülethez, és amint lehetőségünk lesz, részt veszünk a hallgatottsági mérésen is.

bízunk a dinamikus növekedésben. Nem kereskedelmi rádió a miénk, hanem közösségi: a műsorok kétharmada közszolgálati jellegű lesz, így frekvenciadíj nincs" – mondta az Origo megkeresésére Gajdics Ottó.

Gajdics Ottó a Hír TV-nél volt korábban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Belénessy Csaba szakmai tanácsadó az induló rádiónál, a munkatársak kiválogatásában, a műsorterv kialakításában segített: „Hétfőn, 15-én reggel hatkor indulunk. A Lánchíd rádiótól, az MTVA-tól is jönnek hozzánk. 'Hardtalk' rádió a miénk, erős gazdasági karakterrel. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre, Vass István Zoltán és Perjés Klára is kap műsort, többek között" – újságolta az Origónak.

Belénessy Csaba, a Korrektúra Kft. szakmai vezetője Forrás: MTI/Kovács Attila

Az MTI volt vezérigazgatója szerint is kell idő, hogy „összerázódjanak az új munkatársak", hogy stabil legyen a műsorrend, a hallgatottsági mérések pedig később lesznek érdekesek. Belénessy szerint elsősorban a negyven fölöttieknek szólnak, a szerkesztőség pedig a Lurdy Házban, a Magyar Idők szerkesztőségének szomszédjában van, lesz is „szakmai együttműködés."

Kormánypárti stáb áll össze

Gajdics Ottó főszerkesztő szerint a Karc FM név és a szlogen („ami nyomot hagy") nem véletlen. „A szó legnemesebb értelmében megkerülhetetlenné szeretnénk válni ebben az évben, rádiós fronton. Célunk eligazítani a hallgatókat ebben a nagy híráradatban. A kormánypárti médium bélyegét a hamar a homlokunkra sütötték, de mi büszkén vállaljuk, hogy

Vállaljuk világnézetünket, de azt is valljuk, hogy csak párbeszédben, vitában lehet megfogalmazni az erős érveket. A legnagyobb probléma, hogy vitázni nehezen tudnak az emberek, mi viszont meghallgatjuk a másik oldal érveit is" – ígérte.

Zene is lesz a sok közélet mellett

„A zene-szöveg aránya utóbbi javára dől el. Legalább százalék magyar zenét, vállaltunk, de ebből a szempontból megengedő a törvény: ha magyar előadó angolul énekel, az is magyarnak számít. Zenei rétegműsoraink is lesznek" – ígérte Gajdics.

Lesz még új rádió hamarosan: Bakai Mátyás, a Roxy Rádió volt tulajdonosa lesz a társügyvezetője a DJ FM-nek, amelynek Andy Vajna a többségi tulajdonosa a Radio Plus Kft.-n keresztül. A szakember az Origónak elmondta, hogy szerinte a fiatalokat igazán egy adó sem célozza meg, ők viszont kifejezetten a harminc alattiakat igyekeznek zenével szórakoztatni – erről itt olvashat bővebben.