200 ezret is fizethet, aki foci Eb-meccset vetít

2016.02.16. 07:53

A 300 fő fölötti befogadóképességű éttermek, fesztiválok, strandok, szórakozóhelyek, klubok érintettek.

„Bár az UEFA már a kis befogadóképességű – akár 1-100 fős – nyilvános vetítésekre is határoz meg tarifát, ennek megfizetésétől az MTVA azokban a vendéglátó ipari egységekben, ahol normál üzletmenetben is lehetőség van közös televíziózásra, az MTVA eltekint; díjfizetési kötelezettséget csak a 300 fő fölötti befogadóképességű üzletek esetében határoz meg" – közölte a közmédia.

Befogadóképesség alapján a helyszíneket 5 kategóriába sorolta az MTVA, ahol a legmagasabb két kategória már az 5 és 10 ezer néző fölötti sáv. A 300 és 1000 fő közötti díjszabásban az ár 200 ezer forint. Az árakat az UEFA ajánlásával és jóváhagyásával határozták meg.

Az MTVA és az UEFA között megkötött szerződés értelmében azonban az MTVA köteles a tudomására jutott jogosultság nélküli nyilvános vetítéseket jelenteni az UEFA felé. Ezek után - ha szankcióra kerülne sor - azt már nem is az MTVA, hanem az UEFA végzi.

Közös meccsnézés a Szabadság térenForrás: Origo - videó

Az MTVA az állítja, hogy a sajtóban megjelent hírekkel szemben egyelőre csak egy előzetes igényfelmérő körlevelet, és egy adatlapot küldött szét a korábbi és a lehetséges partnereknek: ezek között szerepelnek a fővárosi és vidéki strandok, fürdők, fesztiválok, önkormányzatok, sportlétesítmények és nagyobb, teraszos, rendezvényre alkalmas vendéglátóhelyek.

„Az MTVA tehát nem keresi meg az összes kiskocsmát, ahol televíziót üzemeltetnek; de mindenképpen elvárja a jogszerű eljárást azoktól, akik kifejezetten erre az eseményre építve hoznak létre kereskedelmi tevékenységet, vagy közös meccsnézésekkel egészítik ki meglévő tevékenységüket" – teszik hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK