Boros Lajos: Balázsék profik, de pár dolog hiányzik

Boros Lajos
Budapest, 2012. március 6. Boros Lajos beszél azon a sajtótájékoztatón, amit a NeoFM kereskedelmi rádió reggeli műsorának műsorvezetői tartottak abból az alkalomból, hogy Boros Lajos 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Boros Lajos továbbra is Voga Jánossal készíti fizetős rádióműsorát, akkor sem menne az éppen átalakuló Music FM-be, ha hívnák - mint mondja, nem szállna át egy léket kapott hajóra, inkább ücsörög pálmafás kis szigetén. Szerinte pillanatnyilag Sebestyén Balázsék a legprofibbak, de egy-két alapvető dolog hiányzik a műsorukból - többek közt ezekről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Többen felálltak a napokban a Music FM-ben, épp átalakulóban van a rádió, az Önindító is. Ha hívnának, mennél?

A reggeli műsorban én csak az átlagéletkor tragikus megemelését okoznám, a nyugdíjba menetelem a Neo GM összeomlásakor is a fiatalítást célozta, és éppen időben hozott stresszmentes, békés, építkező időszakot az életembe. Másrészt pedig egy rádiós tevékenységben az eredmények minimum két stabil év alatt végzett következetes munka után jelentkeznek.

A rádiós piac ennél viharosabban változó tendenciá és perspektívát mutat és ígér. A Music FM tulajdonosi és egyéb kötődései ismeretében nem nehéz megjósolni, hogy a frekvenciaengedély lejártával az engedély meghosszabbításának valószínűsége nem túl nagy. Szóval pillanatnyilag úgy látjuk, és gondoljuk, hogy

és gyártjuk a digitális kis üzeneteinket a palackokba.

Nem ülne be a Music FM reggeli műsorába Forrás: MTI/Beliczay László

És valamelyik másik rádió szóba jönne?

Talán. De a függetlenség és a megszerzett saját tábor súlyosan esik a latba. Egy nyugodt, stabil, kreatív környezetben, függetlenül dolgozó, egymást és a közös munka örömét szerető munkatársakkal? Persze!

Szoktad hallgatni a Class FM műsorait? Mi a véleményed róluk?

Néha belehallgatok a Class FM reggeli műsorába és úgy gondolom, pillanatnyilag ők a legprofibbak. Még hiányzik egy-két alapvető valami a műsorukból, meg is mondhatnám, hogy mi az, de miért is tenném, amikor dolgozik ott náluk valaki, akinek azért a pénzért tudnia kéne.

Egyetlen országos rádióként jól teljesítenek, a tulajdonosi kör azonban náluk is meghatározza a mozgásteret, és magyar tornádóként a frekvenciavesztés veszélye nekik is ott lebeg a fejük felett. Külön pikáns Sebestyén Balázs helyzete, aki pillanatnyilag két úr szolgája.A mostanában elengedett kiszólásai ügyesek, mindkét gazdájának tetszetősek.

akkor dől el Balázs sorsa. Ha fogadni kéne, én az RTL-re tippelek, mint az ő továbblépési lehetőségére.

Kerestek meg rádiók vagy tévék mostanában?

Voltak, vannak. De mi Vogával komolyabb perspektívát szánunk magunknak, alternatív terveink vannak, készülnek új forgatókönyvek. Különben is tizenegy helyi rádióval élő és szoros műsorkapcsolatban vagyunk.

A saját online rádiótokkal mi a helyzet, úgy alakul, ahogy terveztétek?

Lassabban halad, mint vártuk, de határozottan fejlődik, szatellit alapon minket szerető szakemberekkel dolgozunk együtt nagy örömmel. A velünk kapcsolatba kerülő hangügyi szakemberek legutóbb azt nyilatkozták, hogy még fizetnének is, csak hogy az elsők között hallgathassák az elkészült műsorokat. Az alkalmazásunkat egy partnercég megszűnése miatt át kell szerveznünk, de aki kíváncsi ránk, elég ha küld egy üzenetet a honlapon, és mi egy hónapig küldjük a kóstolót a legfrissebb műsorokból.

Menet közben legendás Zsoc kollégánk műfajt teremtett, egy új animációs szoftver segítségével avatár metódusként összeszinkronizálja a rólunk szóló parodisztikus animációban a hangunkra a szájmozgásunkat. Fergeteges siker, ötvenezer fölötti látogatottság.

Egy hónapig küldenek kóstolót a legfrissebb műsorokból Forrás: MTI/Beliczay László

Máig érkeznek új előfizetők?

Jönnek az újak, akik még gyerekkorukban fertőződtek meg Borossal és Vogával, számtalan olyan üzenetet kapunk, hogy még többet is fizetnének, mint eddig, már 2017 második feléig szóló előfizetéseink is vannak.

Van rá esély, hogy új taggal bővül a párosotok?

Igen, a BorosMegaVoga egy olyan legó, ami a végén nyitott, mindig van csatlakozásra esély, jelen pillanatban is tesztelünk, és oktatunk egy potenciális harmadik fiatalembert.

A közösségi oldalad nagyon aktív. Mennyi időt fordítasz a követőidre?

Haladunk a tizenötezer stabil baráttal való napi kapcsolattal. Még a Neo FM összeomlásakor fogadtam meg, hogy a Boros Lajos Facebook oldalt amíg időm és energiám engedi, táplálom, építem, szórakoztatom, vagy hergelem. Napi három órát szánok rájuk. Most professzionális tanácsadók is dolgoznak velünk, akik segítenek megtalálni és elérni azokat, akiket még talált el a döbbenetes információ: még élünk.