Stand-upos tehetségkutatót indít a Comedy Central

Litkai Gergely
Vágólapra másolva!
Hamarosan stand-upos tehetségkutató indul a Comedy Centralon, a műfaj egyik hazai megteremtője, Litkai Gergely szerint ez azoknak is jó lehetőség, akik már régóta fellépnek.
Vágólapra másolva!

A Comedy Central tavaszi műsorkínálatában egy új tehetségkutató műsor is helyet kap majd, értesült az Origo. A csatorna profiljához híven természetesen nem énekeseket vagy táncosokat versenyeztetnek, új generációs stand-up komikusokat keresnek majd.

A Dumaszínház alapítója, Litkai Gergely szerint ez azoknak is jó lehetőség, akik már régóta színpadon vannak: "A Dumaszínháznál hetente van tehetségkutató, de

érdekli-e annyira a dolog, hogy még több munkát tegyen bele. Egy tévés tehetségkutatóban azok is bemutatkozhatnak, akik régóta fellépnek, de még nem volt alkalmuk a televízióban szerepelni, annak ellenére, hogy a Showder Klub és a Comedy Central is az élen jár abban, hogy a jónak ígérkező humoristákat folyamatosan a közönség elé vigye" – mondta az Origo megkeresésére.

"Akadhatnak olyanok is, akik nem érezték motiválónak, hogy 80 fős közönség előtt lépjenek fel egy open mic esten, az azonban vonzza őket, hogy az egész ország előtt megmutathatják magukat" – tette hozzá.

Litkai Gergely: Látszani fog, ha valakiben megvan a szikra Forrás: Dumaszínház/Merjás Georgij

"Teljesen más egy stand-upos tehetségkutató, mint például az X-Faktor, itt komoly, több éves gyakorlásnak kell állnia az ember háta mögött, nem léphet színpadra jó, de képzetlen hanggal. Ráadásul folyamatosan meg kell újulnia, nem mondhatja el újra meg újra ugyanazt a viccet. Az azonban itt is igaz, hogy

– és fordítva, attól, hogy a közönségnek tetszik valaki, még lehet, hogy szakmailag nem annyira jó. Annyi biztosan látszik, ha valakiben megvan a lehetőség, a szikra, az ilyenekre remélhetőleg a közönség és a szakma is felfigyel" – zárta Litkai.

A tehetségkutatóval kapcsolatban természetesen megkerestük a Comedy Central illetékeseit is, de részleteket egyelőre nem árultak el.