Kállay-Saunders: Ne nézzetek hülyének!

Kállay-Saunders a döntőig nem hibázott
Vágólapra másolva!
Még nem csengett le teljesen A Dal 2016, vannak utórengések. A szombaton fellépett zenész ott sem volt, amikor nyilatkozatot fogadtak el a felek.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, pocsékul sikerült a korábban jól teljesítő Kállay-Saunders fellépése A Dal 2016 döntőjében. Technikai hibára panaszkodott, újra előadta versenydalát, de a másodjára sem javult a helyzet. Végül a Freddie dala nyert, de a műsor után tárgyalóasztalhoz ültek a műsor gyártójának képviselői, valamint a Kállay Saunders Band menedzsere, Tabár Zoltán, kiadója, Bérczes Ádám valamint zenésze Tóth Ádám.

Az MTVA közleménye szerint a felek közösen meghallgatták a műsorszám alatt a stúdióban rögzítésre került összes vágatlan hangsávot, amely rögzítette a fellépések alatti hangok mellett Kállay Saunders András döntőbeli első fellépése előtti, és a két fellépése közötti, mikrofonja által rögzített hangokat. A hangfelvételek bejátszásra kerültek Pacsai Márk részére is, aki a Kállay Saunders Band zeneszerző- és hangszerelője.

Kállay-Saunders a döntőig nem hibázott Forrás: Fb / Kállay Saunders

Az egyeztetésen elhangzottak alapján a felek arra a következtetésre jutottak, hogy a megismételt fellépés során technikai hiba vagy szabotázs nem történt, Kállay Saunders András a monitorrendszerből sugárzott C mollban rögzített zenére D mollban adta elő az előadását.

Nem tegnap kezdett énekelni

A közleményre reagált az énekes is. „Komolyan? Szombat óta igazán nem is szóltam erről a témáról egy szót se, mivel őszintén: nem érdekel. Nem mondtam, hogy ez meg az az ember lehet hibás, mivel nem akarnék rosszat senkinek, attól nem lesz jobb nekem semmi. De légy szíves, ne nézzetek hülyének, nem tegnap kezdtem el énekelni. Téma lezárva" – írta oldalára az énekes.

A Bors szerint Saunderst és dalszerzőjét, Pacsai Márkot is meghívták a találkozóra azzal, hogy megmutatják nekik a nyers hangfelvételeket. A két zenész elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a találkozón, Bérczes Ádám egyedül érkezett, öt műsorgyártóval és egy ügyvéddel találta magát szemben. Pacsai Márk dalszerző szerint ő a nyilatkozathoz nem járult hozzá, nem tuda elfogadni annak tartalmát.