Minden, amit a TV2 új tehetséggondozójáról tudni lehet

Élvezik a közös munkát a gyerekekkel
Vágólapra másolva!
Március 9-én mutatta be új tehetséggondozó műsorát a TV2, Az ének iskolája után a Kismenők színpadán mutatkoznak be a gyerekek. Új lesz a zsűri, átalakul a pontozás, Ördög Nóra és Tilla pedig csapatokat vezetnek majd.
Vágólapra másolva!

Egy budai játszóházban tartotta tehetséggondozó műsorának sajtótájékoztatóját a csatorna, ahol többek közt bemutatták a Kismenők zsűrijét. Mint ahogy arról az Origo elsőként beszámolt,

Ábel Anita, Lajtai Kati, Hajós András és Apáti Bence balettművész fogja értékelni a produkciókat.

A műsor első adása április 9-én kerül képernyőre, majd nyolc héten követhetik a nézők a kis tehetségeket. Tilla és Ördög Nóra ezúttal nem műsorvezetőként, hanem csapatkapitányként vesznek részt, mindketten egy-egy 14 fős csapatot vezetnek majd. A Kismenők nyolc adással lesz képernyőn tavasszal, ebből négy felvételről megy, négyet pedig élőben közvetítenek.

Bemutatkozott a zsűri Forrás: Marton Szilvia

Három kategóriában küzdenek a gyerekek a győzelemért, az elsőben az énekesek, a másodikban a táncosok, a harmadikban pedig a többiek vesznek részt, akik közt van bohóc, akrobata, slammer és színész is. Az eseményen Tilla elmondta, hogy nagyjából 100-120 tehetséges gyereket néztek meg, közülük válogatták ki a szereplőket. A gyerekeket szakmabeliek segítik majd a felkészülés során, többek közt énektanár, tánctanár is dolgozik a csapatban.

Mint ahogy Az ének iskolájá-ban, ezúttal is személyesen értesítik azokat, akik bekerültek a csapatokba, Tilla és Ördög Nóra már egy ideje járja az országot, hogy közölje a jó hírt a tehetségekkel. "Nagyon jól éreztük magunkat a válogatás alatt, a csapatokkal megkezdődött a közös munka, nagyon megszerettük őket" - mondta Tilla.

Élvezik a közös munkát a gyerekekkel Forrás: Marton Szilvia

100 pont a zsűritől, 100 a közönségtől

Az élő adások alatt a tévénézők is szavazhatnak a produkciókra, a TV2 Live applikáción keresztül már most lehet tájékozódni a Kismenők-ről.

A zsűri ezúttal nem osztályzatokat ad, hanem 0 és 25 pont közt értékel,

így tőlük összesen 100 pontot szerezhető. A második 100 pont a közönségtől érkezik, akik négy csapatot alkotnak majd a teremben, őket korosztály szerint csoportosítják: így kiderül, melyik előadás volt a szimpatikus a nagymamáknak és mi a menő a gyerekek szerint.

A Kismenők csapatkapitányai és a zsűritagok Forrás: Marton Szilvia

Bemutatkoztak a zsűritagok

Ábel Anita négyéves korában lépte át egy tévéstúdió küszöbét, így nem volt kérdés számára, hogy beüljön-e egy tehetséges gyerekekkel foglalkozó műsorba. A sajtótájékoztatón azt mesélte, még mindig izgul a szereplések előtt, ezúttal a Kismenők miatt is.

ha ez elmúlik, már nem az igazi, az nem jó." Mint elmondta, löketet szeretne adni a szereplőknek, a barátjuk szeretne lenni.

Ábel Anita is beül a zsűribe Forrás: Marton Szilvia

Lajtai Kati eddig inkább a háttérben mozgott, legutóbb a Sztárban sztár énekeseit tanította. "Ahhoz, hogy a tehetséget felismerjék egy gyerekben,

Engem az óvodában biztattak arra, hogy zenei általános iskolába menjek" - emlékezett.

Apáti Bence balettművész tízévesen kezdett táncolni, eddig nem szerepelt tévéműsorban. Mint elmondta, kihívásként tekint a Kismenők-re, és biztosan nem lesz olyan szigorú a gyerekekkel, mint amilyenek vele voltak a tanárai.

Apáti Bence először vállalt tévés szereplést Forrás: Marton Szilvia

Hajós András már rutinos zsűritag, Az ének iskolájá-ban is értékelte a gyerekeket, már akkor is élvezte a velük való közös munkát.

- mondta.

Hajós András egyenragú félként kezeli a gyerekeket Forrás: Marton Szilvia

Fontosak a tehetségek

A TV2 Csoport számára korábban is fontos volt a fiatalok tehetséggondozása, ez kiderült már Az ének iskolája alatt is, ahol a műsort követően a 25 szereplőnek összesen több mint 200 alkalommal volt lehetősége bemutatkozni a közönség előtt - erről Ördög Nóra mesélt a sajtótájékoztatón.

Az egyik legnépszerűbb énekes Berki Artúr volt, de vannak sikerei Varga Viviennek és Horváth Alexandrának is. Több diákra a színházi világ is felfigyelt, Kornis Anna előbb a Muzsika hangja egyik szerepét kapta meg, továbbá hamarosan a Shrek musicalben is látható lesz Juhos Zsófival együtt.