Cuppogó sárban készül az RTL-es, időutazós valóságshow

A Farm
Vágólapra másolva!
Megnéztük az RTL Klub napi realityje, a Farm helyszínét: Szlovéniában van, egy falu szélén, 40-50 kilométerre a határtól, szépséges környezetben. Hamarosan nagy nyüzsgés lesz a környéken, 130 fős magyar stáb dolgozik majd ott három hónapon át.
Vágólapra másolva!

Hétfőn rajtol a Farm című valóságshow, még a beköltöző 14 játékos előtt megnéztük a helyszínt, egy dimbes-dombos tájon megbúvó, erdővel, legelővel körülvett, romantikus tanyát. Praktikusabb lett volna az RTL-nek a Börzsönyben vagy a Pilisben forgatni, közel Budapesthez, de a magyar fővárostól 3-4 órányi autózásra lévő szlovéniai házikó és környéke már kipróbált és bizonyított helyszín, ott forgott korábban a horvát és szlovén verzió is.

A bejárat Forrás: RTL

A könyék békés, nyugodt, a tágas birtokról csak egy – távoli – szomszédot látni, így a reality forgatása nem zavarja majd a falusiakat. Az RTL-es és Paprika Latinós stáb napok óta cuppogó sárban trappol fel-alá, két napja még havazott is reggel. Amikor ott jártunk, felhős volt az ég, a nap tett pár tétova, erőtlen kísérletet, de a tavaszt még nem hozta el. A játékosoknak fontosabb lesz a jó idő, mert maguknak meg megtermelni sok mindent, és hidegben, szürkeségben nemigen nő a paprikapalánta.

Rusztikus környezet

Egy pajtából jelentkezik majd Nádai Anikó és Fördős Zé, a két műsorvezető, akik egymást váltják a rozsdás kancsó, almás zsák, szétesett bicikli, fából lévő szekérkerék, szalmabála, morzsolásra váró száraz kukorica mellett. Van még a birtokon két-három másik melléképület, persze viharvert, rozoga állapotban, a nagy házat viszont, amelyben a tizennégyek laknak majd, alighanem sokan elfogadnák hétvégi rezidenciának.

Forrás: RTL

Lenn tágas, régimódi nappali, korabeli konyhával, onnan nyílik egy nagy terasz, ahonnan pompás panoráma nyílik a környező lankás rétre, erdőre. A lépcsőnél tizennégy képkeret csüng a falon, nem nehéz kitalálni, hogy oda kerülnek majd a beköltözők fotói. Az emeleten is minden a XX. század elejének falusi idilljét idézi, az ágyak, a nagy dunyhák, a mestergerenda, a festmények, a fabútorok. Egy külön hálóban összebújhat egy pár, a többiek egy tágas térben osztoznak majd a dupla ágyakon.

Heti egy távozó

Kónya Gergely, főszerkesztő elmondja a jövevényeknek, hogy hét nő, hét férfi költözik be, és a Való Világgal ellentétben, itt egymás közül veti ki a mikrotársadalom hetente azt, aki túl lusta, nem közösségbe való, netán túl agyafúrt és ügyes, azaz veszélyes és esélyes, hogy elvigye a 20 milliós nyereményt. A legtöbb negatív voksot kapott két játékos elballag egy közeli tisztásra, ahol megmérkőzik egy ügyességi, vagy állóképességet igénylő számban: a vesztes pakol, és visszatér a 21. századba, a nyertes pedig tovább morzsolhatja a kukoricát, húzogathatja a mélán álló tehén tőgyét, szentségelve kergetheti a riadt tyúkokat az udvaron. Mindezt korhű ruhákban, ugyanis nem engednek be napszemüveget és rózsaszín joggingalsót a realitybe.

Forrás: RTL

Nincs holttér sem a nagy házban, sem kinn, a kerítéssel körbevett birtokon, a mozgó kamerák mindent látnak, ráadásul négy kétfős ministáb is kíséri a szereplőket, ha azok kimennének sutyorogni és összeesküvést szőni a pajtába. Emlékeink szerint az első magyar Farmban (2002, Viasat3) egy asszony vitte a konyhát, egy tapasztalt férfi elvégzett minden háztáji munkát, a többiek céltalanul lézengtek – Kónya szerint ez egészen más műsor lesz, sok szabályváltozással, és attól sem tart, hogy valaki csak szorgoskodik mások helyett, a társa meg alszik naphosszat.

Alapcsomag van, dínomdánom nincs

A VV-szereplők bármit felírtak a táblára – legyen az cigi, szesz, csoki -, pár órán belül megkapták, de a Farmban nem így lesz, így a néző megvetés sem sújthatja őket azért, mert heveny semmittevéssel, herevakargatással készülnek elvinni a főnyereményt. A főszerkesztő elmondja, hogy itt kapnak egy alapcsomagot, lesz tehén, tyúk, kecske, két kakas a ház körül, később ékezhet birka, mindent maguknak kell megtermelni, vajat köpülni, palántát nevelgetni, búzából lisztet készíteni, később kenyeret sütni. Ha sokat termelnek valamiből, becserélhetik egy palack borra, édességre.

Forrás: RTL

A modern kor vívmányait nem használhatják, nem lesz tévés bejelentkezés, mint a villában, hiszen az megtörné a jó 100 éves időutazás hangulatát. Telefon nem lesz, lámpát nem gyújtanak, sms-t nem kapnak, esetleg nagy ritkán papírra írt levelet. Kérdésünkre, milyen drámai hírnek kell lennie a nagyvilágban, hogy tudassák a szereplőkkel, a főszerkesztő elmondja, hogy csak közeli családtag halálát közlik velük, a nagyvilág híreivel nem akarnak zavart okozni a fejekben. Ha száz menekült bedönti a déli határzárat, az nem hír a Farmon.

Forrás: RTL

Jó hír azoknak, akik a legutóbbi egy-két Való Világon már nem tudtak szórakozni, a túl fiatal, nem túlképzett szereplők sekélyes dialógusai miatt, hogy itt sok lesz a harmincas arc, de lesz 44, 47 és 51 éves lakó is a tanyán. Ők komolyabb múlttal, élettapasztalattal bírnak, mint a villa tinédzserjei, bizonyára lesznek értelmes beszélgetések, sztorik, és nem az ifjoncok hevességével, forrófejűségével, ész nélkül próbálják majd eltiporni a vetélytársakat, hanem fondorlatosan, taktikázva, szövetkezve – hiszen ez minden stratégiai reality lételeme.

Forrás: RTL

Start hétfőn, itt pedig megnézheti, kik költöznek be a Farmra.