Mi lett az egykori csodagyerekkel, Szász Marcival?

Szász Marci
Vágólapra másolva!
28 éves, vezető fejlesztő, négy éve él párkapcsolatban, de nem tűnt boldognak.
Vágólapra másolva!

„Nem mondhatom, hogy másképp csinálnám, de ellenségemnek sem kívánnám, hogy ezt átélje újra” – nyilatkozta a Fókusznak Szász Marci, aki korábban rendszerező szoftveren dolgozott, egyetemre járt, de azt nem fejezte be: szerinte ott a tanárokat nem az érdekelte, mit tanult, hanem folyton azt kutatták, hogy mit nem tud.

Szász Marci Forrás: RTL

Számos projektbe fogott bele Budapestre való költözése után, de gyakran nem talált befektetőket. Az emberek ugyanakkor megismerik és szeretik: „Úgy állnak hozzám, hogy majd megoldok mindent” – tette hozzá. A 28 éves Szász ma már nem az informatikát választaná, de vezető fejlesztőként dolgozik. Négy éve van párjával – többet itt tudhat meg róla.

Milliók látták

Magyarországon leginkább Szász Marci (ma már inkább Márton) neve fonódott össze a csodagyerekséggel. Szász Marci azzal került be Friderikusz Sándor tévéműsorába, hogy 195-ös intelligenciahányadosával kiemelkedett nemcsak kortársai, de a többi ember közül is (az átlag 100-120). Szász két hónap alatt végezte el az általános iskola első osztályát, majd - többször is gyorsított vizsgázásokkal - tizenöt évesen érettségizett. Ezután szabályos felvételi eljárást követően már 16 évesen megkezdte egyetemi tanulmányait.

„Véletlenszerűen érkeznek interjúmegkeresések. Keserédesen mondva az ismertségem legmulatságosabb része, amikor elvileg felelős, nagy pénzeken ülő emberek viszonyulnak hozzám úgy, hogy hú, itt van Szász Marci, hívjuk ide a céghez, és várjuk a csodát... Attól, hogy ott vagyok valahol, nem lesz jobb az üzleti modell, vagy nem lesznek nagyobb teljesítményűek a szerverek. Mégis, a 21. században léteznek emberek, akik

Pedig még sosem sikerült egy pohár vizet borrá változtatnom – mondta az Origónak korábban. Interjúnkat itt olvashatja.