Sokat bénáznak Istenes Bence új műsorában

Hagyjál főzni
Vágólapra másolva!
Istenes Bence vezetésével hamarosan új főzőműsort mutat be az RTLII, tavasszal lesz képernyőn a Hagyjál főzni!, ahol lelkes anyukák és a konyhában nem túl otthonosan mozgó gyermekeik küzdenek a nyereményért. Lisztes kézzel összetapogatott pult, szétszórt tojáshéjak, füstfelhő és egymásra borult fűszerek maradtak a konyhában a forgatás után, ahol egy rocker tinédzser próbálta meg összedobni a család kedvencét.
Vágólapra másolva!

Már javában zajlik a Hagyjál főzni! forgatása, a főzőműsorban adásonként két csapat küzd egymással, lelkes,

a gyerekeik képességeiben bízó anyák és szétszórt, a konyhai műveletekhez alig értő csemetéik izgulnak a pult mögött.

Illetve jórészt az anyák izgulnak, akik nem nyúlhatnak be a hűtőbe, nem készíthetnek rántást és nem kaphatják le a tűzhelyről a túlpiruló hagymát – ők csak magyaráznak, instruálnak, majd kiabálnak a gyerekkel, aki egy idő után nem látja át a káoszt. Legalábbis ilyen képet festett a műsorról annak az adásnak a forgatása, ahol jártunk.

A gyerek a pultban áll, az anya szavakkal irányít Forrás: RTL

A játék menete a következő: egyszerre egy gyermek (felnőtt korú) és édesanyja állnak a pult mögött, a gyerek főz, a szülő szavakkal segíti, csak a főzési idő felénél avatkozhat be a pánikgomb megnyomása után, de akkor dupla gyorsassággal pörög az óra. Hogy mit kell főzni, az előre beküldött családi receptek közül kerül ki. Adásonként két csapat küzd egymással, a finomabb étel készítője nyeri a csatát.

Ha be kell segíteni, gyorsabban megy az idő Forrás: RTL

Százezreket lehet nyerni

Érkezésünkkor épp egy tinédzser srác járta körbe a díszletet aggodalmas képet vágó édesanyjával, miközben érdeklődve kérdezte, hogy melyik a cékla, mi az a kurkuma, és hogy kell bekapcsolni a tűzhelyt. A bejárást, nézelődést aztán a felvétel követte, megjelent Istenes Bence is, akinek meglepően jól áll a műfaj: lezseren mozog a játékosok közt, ültek a poénjai és képes az anyukát is úgy hergelni a kérdésekkel, hogy a kedves irányításból percek alatt türelmetlen kiabálás váljon.

A tét ugyanis nem kicsi: az a szülő-gyermek páros,

aki az ízletesebb fogást készíti, kétszázezer forintot kap az adás végén,

majd továbbjut a következő napra, ahol újabb összeget gyűjthet be, ha nyer.

Istenes Bence is végig a konyhában van Forrás: RTL

Még egy ismerős arc

A fogásokat A konyhafőnök zsűritagja, Vajda Pierre értékeli, aki már csak a végeredménnyel szembesül,

azt nem látja, ahogy a gyerekek izzadnak a fazék fölött, miközben az anyjuk rikácsolósát hallgatják.

Olyan szakszerűen értékeli az ételeket, mintha a legjobb éttermek asztalnál ülve, mit sem sejtve a készítés ügyes-bajos menetéről.

Vajda Pierre is feltűnik a műsorban Forrás: RTL

A főzőverseny nem arról szól, hogy profi szakácsok mutassák meg tudásukat, nem a konyhai gyakorlottság számít, a csapatok próbálnak olyan családi különlegességet bemutatni, amivel lefőzhetik a másikat. Nézőként szórakoztató, ahogy a gyerek igyekszik, kapkod, valamit kihagy, eléget, miközben

a tehetetlen édesanya majd szétrobban a szerencsétlenkedést látva.

Nyilván bekerülnek ügyesebb versenyzők is az évadba, de azok az adások lesznek igazán viccesek, melyekről lerí, hogy a gyereknek a tévés főzés kötelező program, az anyuka elfogultsága miatt kínlódik csak a kamerák kereszttüzében. A forgatáson már a stáb is dőlt a röhögéstől, mikor a nokedli szaggatásával küzdő tini egy félreértést követően vizet locsolt az olajba, vagy amikor a só és bors helyett bazsalikomot, köményt és curryt szerzett be a piactérről a főzéshez – biztos, ami biztos alapon.

Garantáltan lesznek vidám percek Forrás: RTL

A Hagyjál főzni!-nek garantáltan lesznek olyan adásai, mikor jönnek a könnyeink a röhögéstől, a főzőműsor a forgatás alapján fogyaszthatónak tűnik.