Budapesten is érezhető a női forradalom

Csajok, HBO
Vágólapra másolva!
Mennyire ismerhet magára egy budapesti lány az HBO-s Csajokban, mennyire közös a generációs útkeresés problémája, mennyire kell megfelelniük a társadalmi elvárásoknak a huszonéves nőknek New Yorkban és a magyar fővárosban?
Vágólapra másolva!

Mi a divat missziója, mennyire jellegzetesek a sorozat karakterei, mennyire tudnak velük azonosulni a magyar lányok? Polgár Odett, Tomcsányi Dóri és Fehér Barbara mesél a Vs.hu videóján arról, hogy milyen problémákkal szembesül generációjuk, merre kanyarodott pályájuk, milyen a karrierjük íve, és mennyire ismernek a Csajok szereplőiben valódi barátnőikre. Úgy látják, hogy kezdik megtalálni a saját hangjukat, és kezdik kivívni a tiszteletet, egyenlőséget, ami jó irányba viszi a világot.

"Nem tudok elképzelni annál kreatívabb alkotói élményt, mint amilyet a Csajok jelentett. Az a szabadság és támogatás, amelyet az HBO biztosított Jenninek, Juddnak és nekem, meglehetősen ritka. Lenyűgöző volt a színészek elkötelezettsége és eredetisége is, a stáb valóban a családommá vált" - nyilatkozta pár hete a sorozat írója és főszereplője, Lena Dunham, aki néhány neves elismerést is bezsebelt már sorozatával, elnyerte többek között 2013-ban a Golden Globe-ot is, amelyre azóta is minden évben jelölést kap.

Sokáig kérdéses volt, hogy meddig folytatódik még a sorozat,

hiszen mind a történet szereplői, mind a fő karaktereket alakító színésznők lassan maguk mögött hagyják a második X-et. "Huszonhárom évesen fogalmazódott meg bennem a Csajok ötlete, most pedig majdnem harminc vagyok. A műsor pontosan illeszkedett a húszas éveimhez, ahhoz az életperiódushoz, amelyről az egész történet szól, így talán épp itt az ideje befejezni a sztorit" – mondta.

A sorozat ötödik évadja hétfő esténként megy az HBO-n.