Meghalt Garry Shandling komikus

World Premiere Of Paramount Pictures & Marvel Entertainment's "Iron Man 2" Celebrities GettyImageRank3
HOLLYWOOD - APRIL 26: Actor Garry Shandling arrives at the world premiere of Paramount Pictures & Marvel Entertainment's "Iron Man 2" held at the El Capitan Theatre on April 26, 2010 in Hollywood, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Meghalt Garry Shandling író, színész, producer. Két saját vígjátéksorozata ment a tévében, de többek között a Zoolander, a trendkívüli-ből, a Vasember 2-ből és az X-akták-ból is emlékezhetnek rá a nézők. 
Vágólapra másolva!

66 évesen szívrohamban hunyt el Garry Shandling, a Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a kórházba szállítás után. Az író, színész és producer leginkább saját sorozatából, a The Larry Sanders Show-ból volt ismert, 1992 és 1998 között, hat évadon át leshettek be a nézők egy késő esti talkshow kulisszái mögé.

Garry Shandling a Vasember 2 premierjén 2010-ben Forrás: AFP/2010 Getty Images/Frazer Harrison

Ez idő alatt rengeteg sztárvendég is megfordult a szériában, többek között Robin Williamsnek is volt benne szerepe:

A klasszikus sorozatot háromszor jelölték Golden Globe-ra, az Emmyt pedig háromszor meg is nyerte – ebből az egyik díjat maga Shandling vitte haza, Peter Tolannal közösen kapta a legjobb komikus forgatókönyvért.

Előtte az It's Garry Shandling's Show című vígjátéksorozatot készítette, az négy évadot ért meg. A Vasember 2-ben és az Amerika kapitány: A tél katonájá-ban ő volt Stern szenátor, de többször játszotta önmagát is, például a Zoolander, a trendkívüli-ben vagy az X-akták-ban – utóbbiban

ő volt az a színész, aki egy filmben eljátszotta Mulder ügynököt,

aki morgott is, inkább Richard Gere-t szerette volna látni a szerepben: