Nem voltunk cirkuszi szoknyás majmok

A Nagy Duett 2011
Vágólapra másolva!
Árpa Attila szerint sokan azt hitték, ő arrogáns és nagyképű gonosztevő, de ezen a képen sikerült változtatni. Caramel Trokán Nórával nem álmodozott arról, hogy nyer, mert úgy vélték, hogy a többiekhez képest nem elég izgalmasak. Volt szereplőket kérdeztünk A Nagy Duett újabb évadja előtt.
Vágólapra másolva!

A Nagy Duett 2011 áprilisában került először képernyőre, Liptai Claudia és Majka vezetésével – a negyedik, 2016-os szériát is a páros kapta. Akkor Caramel és Trokán Nóra győzött, de szépen teljesített Bereczki Zoltán Peller Mariannal és SP is Iszak Eszterrel. Két évvel később Tilla lett Liptai Claudia párja, és a show átkerült a Super TV2-re, ekkor Cseke Katinka és Kökény Attila állt a dobogó tetején, Bangó Margit és Lakatos Márk a második helyen végzett, azóta is jó barátok.

Szépen teljesített Bereczki Zoltán Peller Mariannal Forrás: TV2

2014-ben Hien és Cooky nyerték A Nagy Duett-et, a rádiós a vasárnap rajtoló szériában a zsűrit erősíti, Kasza Tibi és Szulák Andrea mellett ő értékeli majd a produkciókat.

A harmadik széria győztesei Forrás: TV2

Két profi és két amatőr énekes mesélt az Origónak arról, hogy milyen volt szerepelni a műsorban.

Tóth Vera: Nem csináltuk a cirkuszt

Vera Rákóczi Ferivel szerepelt együtt A Nagy Duett-ben 2011-ben, a páros szépen menetelt előre, a középmezőnyben estek ki. Az énekesnő szerint az a legfontosabb a műsorban, hogy nem kell túl komolyan venni, a profiknak pedig nem szabad beszólniuk az amatőr partnernek, ha valami nem megy.

A páros A Nagy Duett színpadán 2011-ben Forrás: TV2

„Mi nagyon sokat röhögtünk az adások és a felkészülés alatt, Ferinek sokszor olyan hangja volt, ami nem létezik a Földön. Nem igazán tudott még akkor külföldiül, ami szült néhány vicces szituációt:

Robbie Williamstől énekeltük például a Let Me Entertain You-t, aminek tényleg nagyon nehéz a szövege, nem egyszerű megtanulni, sokszor annyira röhögtem, hogy ennyi év után is tisztán emlékszem. Persze ennek ellenére már akkor is remek színpadi ember volt” - mesélte az Origónak.

„A műsor laza volt, profi volt a stáb, de őszintén megmondom, nem ez volt életem legnagyobb produkciója. Könnyed valami volt, jó volt megélni. Az volt velünk a probléma, és

nem volt ismertetőjelünk, tök jó páros voltunk, és pont. Nem voltunk annyira izgalmasak, jól néztünk ki együtt, illettünk egymáshoz, és bár volt bohóckodás és nevetés, nem csináltuk a cirkuszt, nem mi voltunk azok, akik ennek a műsornak kellenek.”

Árpa Attila: Jólesett megint izgulni valamiért

Attila Falusi Mariann partnere volt A Nagy Duett-ben, az első évadban a negyedik helyig jutottak. „Nem bántam meg, pedig eleinte nagyon féltem attól, hogy hatalmas nagy bohócot csinálok magamból, de Mariann-nak hála nem így sült el, sőt, talán pont fordítva. Sokaknak volt egy kép a fejükben arról, hogy milyen gonosztevő vagyok, és

Ott nem is nagyon lehetett, lelkileg meztelen az ember a színpadon, mikor élő adásban olyat kell csinálnia, amit nem tanult: énekelni és táncolni. Nekem kifejezetten jót tett, élveztem csinálni, és ki ne szeretne, ha csak percekre is, rocksztár lenni” - mesélte az Origónak.

A Nagy Duett első szériájában álltak színpadra Forrás: TV2

Igazán tökéletesen soha nem érezte magát a színpadon, hisz nem ért az énekléshez, de itt is próbált a maximumra törekedni. „Nem volt egy kellemes komfortzóna az a színpad, de jólesett végre megint izgulni valamiért, ott állni a színfalak mögött és várni, hogy kinyíljon az ajtó, és kimehessek a színpadra. Ott ül a család, néznek a barátok, és közben tudtam, hogy az amerikaifutballcsapat-társak szét fognak szedni, ha ciki leszek. Volt izgalom a produkciók előtt, volt lámpaláz, de jót tett. Átmossa az embert belülről, jó értelemben” - mondta.

Úgy gondolja, minden zenés show-ra és tehetségkutatóra igaz, hogy az elején a bohóckodást is szeretik a nézők, de egy idő után a tehetségesek maradnak versenyben. „Kezdetben a bohócokat is szeretjük, akik felvállaltan nem tudnak se énekelni, se táncolni, még rá is játszanak erre, majd eljön az a pont a műsorban, amikor a bohócok, akiken csak röhögni lehet, kiesnek, és maradnak azok, akiket élvezettel nézünk. A műsort zseniálisnak tartom, most is szívesen nézném, de

Van a listán olyan szereplő, akit nem vagyok hajlandó semmilyen formában nézni vagy hallgatni, tudomást sem veszek róla. Ha bizonyos nevek kiestek, nem kizárt, hogy bekapcsolom a tévét.”

Caramel: Nem latolgattuk az esélyeket

Trokán Nórával jól összebarátkozott Caramel, azóta is kedvelik egymást, és ha tehetik, összefutnak. Nagyban megkönnyítette a közös munkát, hogy eléggé egy hullámhosszon voltak zeneileg. Nem törekedtek arra, hogy megnyerjék a szériát, de szépen meneteltek előre. „Azt gondoltuk, hogy a többiekhez képest nem vagyunk elég izgalmasak, nem is latolgattuk az esélyeket, nem erre hajtottunk. A sors mégis úgy hozta, hogy megnyertük” - mesélte az énekes az Origónak.

Megnyerték a szériát Forrás: TV2

Többet számít ez a dolog, mint gondolnánk. A műsor azért a helyzet abszurditására is alapoz, Hajdú Péternek mennyi emlékezetes, humoros pillanata volt, Fekete Laciék is okoztak vidám perceket: voltak olyan produkciók, amik attól voltak jók, hogy bár nem volt profi az ének, a páros bevállalós volt.”

Nem gondolták magukat izgalmasnak Forrás: TV2

„Mint mikor a gyerekeket beengeded a játszótérre, és mindent szabad nekik, felhőtlenül bolondozhatnak. Tök jó, hogy vannak olyan emberek, akik ezt bevállalják, és nem görcsölés van, hanem a szórakozás a fő cél.”

Tilla: Régi titok, hogy nem kell jónak lenni

Műsorvezetőként és énekesként is állt már A Nagy Duett színpadán, 2011-ben Tóth Gabi partnere volt. „Mindkét emlék nagyon jó, műsorvezetőként is jól szórakoztam, énekesként pedig izgalmas volt ez a helyzet, ugyanis nagyon szeretek énekelni, de nem tudok. Olyan típusú ember vagyok, akit

Tóth Gabi partnere volt 2011-ben Forrás: TV2

„Tom Jones Sex Bomb című dalát adtuk elő, mikor szintén ezt éreztem, magával ragadott a produkció – de nem szeretem, ha túlzó leszek. Szerintem akkor lennék jó ilyen helyzetben, ha szigorú rendező keze alá kerülnék, de ilyen nincs a tévében soha” - mesélte az Origónak.

„Mindig azokat a párosokat szerettem, akik valamit nagyon nem tudtak megcsinálni, viszont nagyon bátran, teljes lelkesedéssel előadták a színpadon. Régi titok, hogy ezekben a műsorokban nem kell jónak lenni.

Olyan típus, akit elragad a pillanat Forrás: TV2

Szerették a nézők

A műsor 2014-ben volt utoljára képernyőn, akkor szép számokat hozott a csatornának, az első show-t 1 millió 346 ezer néző követte, ez volt a széria legnézettebb adása. A Nagy Duett döntőjét március 30-án 1 millió 47 ezren nézték, a nézők száma csak egy alkalommal ment egymillió alá.

A múlt héten a TV2 legnézettebb műsora a Tények volt 764 ezer nézővel, bizonyára örülne a csatorna, ha újra lenne olyan műsora, ami egymillió feletti nézőszámot produkál.

A Nagy Duett nézettsége 2014-ben Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Érkeznek az újak

Április 10-én mutatkoznak be az új széria párosai, Dér Heni Kucsera Gáborral, Fésűs Nelly Berki Krisztiánnal, Keresztes Ildikó Schobert Norberttel, Lola Markó Robival, Veres Mónika Nika Növényi Norberttel, míg Péter Szabó Szilvi Pachmann Péterrel ragad mikrofont. Heincz Gábor Biga Debreczeni Zitát, Hevesi Tamás Kulcsár Edinát, Pál Dénes Demcsák Zsuzsát, Pintér Tibor Rubint Rékát, Peter Sramek Keleti Andit, míg Varga Viktor Cinthya Dictatort tanítja énekelni.

Szavazzon!

Melyik párost várja a leginkább?