Jackie Chan-filmmaraton közeleg

Jackie Chan
E“Aß
Vágólapra másolva!
Április 7-én ünnepli 62. születésnapját Jackie Chan, a Paramount Channel filmjeivel ünnepeli a színészt.
Vágólapra másolva!

A Paramount Channel a születésnap alkalmából több filmet is műsorra tűz, megnézik, honnan indult Jackie Chan, mi a sikerének titka, hogyan érdemelte ki a Guinness-rekorder címet és milyen jótékonysági kezdeményezéseket támogat.

Több filmje is képernyőn lesz Forrás: RLM

Az öt és fél órás mozifolyam alatt három filmet láthatnak a nézők. A Kamukém-ben Chan unatkozó eladóként egy gazdag üzletember rég eltűnt fiának a bőrébe bújik, hogy így csempésszen egy kis izgalmat az életébe, ám kezdetben nem is sejti, milyen bonyodalmakba csöppent. A Balhé Bronxban című filmben hongkongi turistaként városnézés helyett egy motoros banda és a maffia kereszttüzébe kerül. Élet vagy halál a tét a Jackie Chan: Mennydörgés című filmben is, ahol az autóversenyzés világában küzd.

Szinte mindig dublőr nélkül dolgozott Forrás: RLM

Trükkjeit egész életében, szinte kivétel nélkül dublőr nélkül vették fel, az akció-koreográfiák megalkotását pedig a Jackie Chan Stunt Team-re bízta, amelynek tagjai 1983 óta szerepelnek Jackie filmjeiben.

2013-ban Guinness-rekorder lett: ő mutatta be a legtöbb kaszkadőrjelenetet,

miközben azzal is rekordot döntött, hogy a Dragon Lord című film egyik akciójelenetét közel háromezerszer vették fel. A rengeteg akció közben nem maradt olyan testrésze, ami ne sérült volna meg, egyszer betört a koponyája egy forgatáson.