Itthon is indul David Attenborough új sorozata

Sir David Attenborough
Sir David Attenborough, brit természettudós
Vágólapra másolva!
A Spektrum bemutatja Az élet története című ismeretterjesztő sorozatot, amelyet több mint öt évig, 29 országban forgatott David Attenborough és csapata.
Vágólapra másolva!

Az április 22-én esedékes Föld napját április 18. és 22. között több új programmal ünnepli a Spektrum, ezek közül a csúcspont David Attenborough új sorozatának, Az élet történeté-nek a premierje lesz április 18-án.

A sorozatot 1900 napig forgatták 29 országban, a címnek megfelelően az élet történetéről szól, azt a küzdelmet mutatja be, amelyet az állatvilág képviselőinek nap mint nap meg kell vívniuk az életben maradásért – egy kéthónapos szurikátának már el kell tudnia bánnia egy skorpióval, a hawaii púpos bálnabébinek pedig csupán hat hete van arra, hogy eléggé megerősödjön egy hosszú utazáshoz.

Az élet története mellett érkezik a Spektrumra a Hogyan működik a természet című sorozat, ezt szintén Attenborough vezeti be április 19-én, további újdonságként pedig elindul egy hétvégi, háromórás blokk, az Ablak a természetre, ennek keretében csak természetfilmeket ad a csatorna.

Az élet történetét Nagy-Britanniában 2014-ben mutatták be, Attenborough akkor mesélt a sorozatról az Origónak.