Meghalt a Szeretünk, Raymond! szereplője

2002-ben kapott Emmy-díjával
(FILES) This file photo taken on September 21, 2002 shows actress Doris Roberts holding her Emmy for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series for her role as Marie in "Everybody Loves Raymond" at the 54th Annual Emmy Awards at the Shrine Auditorium in Los Angeles, California. According to US media reports, stage and screen actress Doris Roberts, who starred in the hit sitcom “Everybody Loves Raymond” (1996-2005), died April 17, 2016 at age 90 in Los Angeles. The cause of death has yet to be released. / AFP PHOTO / LEE CELANO
Vágólapra másolva!
90 évesen elhunyt Doris Roberts, akit leginkább a Szeretünk, Raymond! nagymamájaként ismerhetett a közönség, alakításáért négy Emmy-díjat is kapott.
Vágólapra másolva!

90 éves korában Los Angelesben hunyt el Doris Roberts, a halála oka – az életkorán túl – egyelőre nem ismert. A színésznő a Szeretünk, Raymond!-ban mind a 210 epizódban benne volt, ő játszotta a címbeli Raymond anyját, aki olykor erőszakosan, máskor idegesítően próbálta irányítani a családot, beleértve az unokáit is – itt például házassági tanácsokkal látta el a többieket:

Alakításáért hétszer jelölték Emmy-díjra, ebből négyszer meg is kapta az elismerést. Ezenkívül még egy Emmyje volt a vitrinben, az Egy kórház magánélete legjobb mellékszereplőjeként is megkapta a díjat.

2002-ben kapott Emmy-díjával Forrás: AFP/Lee Celano

1951 óta szerepelt tévében és filmekben, első komolyabb sorozatszerepét az Angie-ben kapta, a nyolcvanas években a Remington Steele-ben láthattuk hosszabban. A Szeretünk, Raymond! után olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Grace klinika, a Született feleségek vagy a Melissa és Joey, sőt még a közeljövőben is számíthatunk tőle négy produkcióra.