Romániát kizárták az Eurovízióról, képet sem mutathat

Ovidiu Antont
Vágólapra másolva!
Románia nem vehet részt a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon, miután egy adósság miatt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége megvonta a Román Televízió hozzáférését az európai médiaszervezet által biztosított valamennyi szolgáltatáshoz.
Vágólapra másolva!

Romániában Ovidiu Antont választották ki, hogy képviselje az országot, az eredeti tervek szerint a május 12-i második elődöntőben kellett volna fellépnie. Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója közölte, hogy a svéd köztelevízió a román fellépő produkciójával együtt próbált az elmúlt hetekben. A szervezők közölték, hogy az EBU döntése nyomán a TVR a dalfesztivált sem közvetítheti.

Ovidiu Anton nem léphet fel

Az EBU közleménye szerint

a román közszolgálati televíziónak 16 millió svájci frank (4,5 milliárd forint) adósságot kellett volna kifizetnie az április 20-i határidőig, amit nem tett meg.

Dan Suciu, a román kormány szóvivője pénteken elmondta, hogy a kabinet nem találta meg a törvényes módját a pénz átutalásának, ugyanis ha a kormány kifizette volna az adósságot, megsértette volna a versenyszabályokat, és más televíziók emiatt feljelentik.

Az Eurovíziós Dalfesztivál május 10. és 14. között zajlik Svédországban.