Új részekkel folytatódik a Nickelodeon sorozata

Vágólapra másolva!
Új részekkel folytatódik a Shimmer és Shine, az iker-dzsinnek története. A sorozat alkotója, Farnaz Esnaashari-Charmatz saját gyermekei viselkedéséből merít inspirációt a történetekhez, de perzsa gyökerei is felfedezhetők a különféle kultúrákat is ötvöző rajzfilmszériában.  
Vágólapra másolva!

A Shimmer és Shine létrejötte a Dóra, a felfedező alkotója, Farnaz Esnaashari-Charmatz iráni-amerikai művész nevéhez köthető. A Nickelodeon sorozatát a kétgyermekes édesanya saját tapasztalatai ihlették. Az üzenetek tolmácsolása mellett az alkotónak az is fontos volt, hogy a Shimmer és Shine-ban szórakoztató formában jelenjen meg mindaz, amit a gyerekek kedvelnek: az élénk színek, a vicces popdalok és minden, ami csillog.

Forrás: Nickelodeon

A környezetéből merített inspiráció mellett az alkotó saját magát is beleszövi a sorozatba. A perzsa gyökerekkel rendelkező, és többféle kultúráért is rajongó Farnaz az egyes nemzetek jellegzetességeit a Shimmer és Shine-ban is ötvözi. A zene például indiai, a ruhák tekintetében a készítők azonban inkább a dzsinnek varázslatos világát vették alapul.