Az RTL-csoport is ünnepli a programdíj engedélyezését

Vágólapra másolva!
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az RTL Klub is jogosult programdíj beszedésére a jövőben a műsorterjesztőktől. Az RTL Magyarország üdvözli a Kormány döntését - közölte a tévétársaság.
Vágólapra másolva!

Mint megírtuk, pénzt kérhet a médiaszolgáltatóktól a TV2 és az RTL Klub a műsoraik sugárzásáért, miután megjelent a programdíj tiltásáról szóló rendelet feloldása. Ez a díj a korábbi nyilatkozatok szerint a szolgáltatóknál a csomagárak 800 forintos emelkedését is eredményezhetné, az Origo azonban kormányzati forrásból úgy értesült, hogy ezt akár hatósági eszközökkel is meg fogják akadályozni.

Az RTL-csoport közleményt adott ki arról, hogy az elmúlt években a médiapiac jelentős átalakuláson ment át. "A digitális átállás és a fragmentáció következtében a csak reklámbevételre alapuló üzleti modell a televíziózásban a világ számos országában, így Magyarországon sem tartható már fenn. A hétfői döntés lehetővé teszi, hogy a helyi tartalmat legnagyobb mennyiségben sugárzó kereskedelmi műsorszolgáltatók alkalmazkodhassanak a megváltozott piaci körülményekhez. Ez a döntés elősegíti, hogy a továbbiakban is magas színvonalon, egyre több hazai gyártású tartalmat tudjon kínálni a magyar televíziónézőknek az RTL Magyarország" - áll a szövegükben.

Az Origo a TV2-csoportot is megkérdezte: „Üdvözöljük ezt a döntést, amely egy régóta fennálló korszerűtlen helyzetet old meg. Végre a TV2 is kérhet terjesztési díjat, ahogy ezt a piac legtöbb szereplője már korábban is megtehette" - válaszolták megkeresésünkre.