Rengetegen illegálisan nézték a Trónok harca folytatását

Trónok harca Emilia Clarke
Vágólapra másolva!
Elindult a Trónok harca hatodik évadja, és ahogy az várható volt, a torrentezők is rápörögtek, fél nap alatt több mint egymillióan töltötték le a szezonnyitó részt.
Vágólapra másolva!

A TorrentFreak azt írja, hogy a megjelenést követő tizenkét órában a BitTorrentről több mint egymillióan töltötték le a Trónok harca hatodik évadjának első epizódját. Az óriási érdeklődés várható volt, a sorozat azonban nem döntötte meg saját korábbi rekordját, az ötödik szezon záró részét ugyanis már nyolc óra alatt másfél millióan kapták le a netről.

Emilia Clarke a Trónok harcában Forrás: HBO

A csökkenésben közrejátszhatott, hogy az Egyesült Államokban kódolatlan hétvégét tartott az HBO, a nézőknek nem kellett előfizetéssel rendelkezniük ahhoz, hogy megnézzék az ominózus részt. A legtöbben így Ausztráliából szedték le, az összes letöltés 12,5 százaléka innen indult, de India (9,7 százalék) mellett azért az Egyesült Államok is felfért még a dobogóra 8,5 százalékkal.

A hatodik évad a tengerentúlon április 24-én – itthon másnap – indult, a tévében 7,94 millió amerikai látta az első epizódot, ez volt az egész sorozat harmadik legnézettebb része.