Most feltétlenül beszélnünk kell a Trónok harcáról!

A vörös papnő, Trónok harca
Vágólapra másolva!
Csak óvatosan olvasson tovább, ha nem látta még a legutóbbi epizódot, és nem akar belefutni egy kiadós spoilerbe.
Vágólapra másolva!

A női nézők nagy kedvence, Havas Jon sorsa az ötödik évad végén eldőlni látszott, már amennyiben nem egy fantasyről lenne szó, ahol élőhalottak is mászkálnak szép számmal, és láttunk már feltámasztott embereket. Témát mindenesetre adott szépen a sajtónak és a hatalmasra duzzadt rajongótábornak, hiszen mégiscsak az egyik legtisztább, legbecsületesebb karakterről volt szó, őt döfték le több ízben bajtársai az udvaron.

Sötét epizód volt ez is Forrás: HBO

A Trónok harcától nem is volt ez váratlan húzás, szép számmal hullottak el fontos figurák – hogy ne menjük messzire az elejétől, mindenki, aki nem olvasta a regényt, Sean Beant várta pozitív főszereplőnek, de az általa megformált Ned Starkot szemrebbenés nélkül lefejezték, ami nézők ezreinek okozott sokkot. És nem volt ott varázsló vagy boszorkánymester, aki visszaragasztotta volna a fejet.

Picit unta a stáb, hogy folyton ez a téma

Havas feltámasztásával kapcsolatban a legtöbb kollégája az elmúlt nyolc-kilenc hónapban csak sejtelmeskedett, kitérő válaszokat adott, de egy idő után nyilván sokukat frusztrálta, hogy a cikkek harmada csak ezzel a karakterrel foglalkozik.

Conan O'Brien egyik vendége mostanában Liam Cunningham volt, aki Davost játssza a Trónok harcá-ban. A színész elmondta, tud egy nagy titkot, a sorozat alapjául szolgáló könyvek írója, George R. R. Martin csak neki árult el valamit a folytatásról - ezt azonban nem adta tovább a közönségnek. A showmannel azon viccelődtek, hogy az HBO mesterlövészekkel figyelteti a színészt, amikor O'Brien rákérdezett, hogy mi a helyzet Havas Jonnal, egyből

meg is jelent egy piros lézerpont Cunningham mellkasán, mintha le akarnák lőni.

A Havast alakító színésznek, Kit Haringtonnak jólesett a rajongók reakciója a karakter esetleges halálával kapcsolatban, úgy vélte azonban, hogy a nézőknek ideje hozzászokniuk a kellemetlen gondolathoz: „Az emberek nem akarták, hogy a karakterem meghaljon, de meghalt. Szóval lépjetek tovább, mindenki nyugodjon bele abba, ami történt" – mondta pár hónapja, hozzátéve, hogy régóta nem dolgozott már a Trónok harcán, volt egy csomó szabadideje az elmúlt évben. Ez alapján arra tippeltek sokan, hogy Havas Jon esetleg még egy visszaemlékezésben megjelenik majd a hatodik évadban, a története azonban nem folytatódik tovább.

Melisandre akcióban

Ehhez képest láttuk mi történt a hatodik évad második részének legvégén: a vörös papnő próbálja feltámasztani, keservesen igyekszik, majd úgy tűnik, a halott az halott marad, nem tér vissza. A néző már-már beletörődne, a szobát elhagyja mindenki, a farkas is visszadől aludni, de az utolsó pillanatban Havas eszméletre tér, a tucatnyi kardszúrás ellenére.

„Bocsánatot szeretnék kérni azért, mert mindenkinek hazudtam" – nyilatkozta a színész az Entertainment Weeklynek. Kérdés, a rajongók örömmel fogadják-e a feltámadó halottat, milyen jellemtorzuláson megy át Jon Snow, mit jelent ez a történetben. Mit gondol a fordulatról?

Szavazzon!

Mit gondol Havas Jon feltámasztásáról?