Radics Gigi: Szexisebb vonalon megyek tovább

Radics Gigi Radics Georgina, művésznevén Radics Gigi magyar énekesnő, aki először a Megasztár 5-ben tűnt fel, ahol a legjobb 24-ből esett ki, majd két évre rá a 2012-es Megasztár 6 győztese lett.
Radics Georgina, művésznevén Radics Gigi magyar énekesnő, aki először a Megasztár 5-ben tűnt fel, ahol a legjobb 24-ből esett ki, majd két évre rá a 2012-es Megasztár 6 győztese lett.
Vágólapra másolva!
Három hónap után tért haza Amerikából, nyelvet tanult, dalokat készített, és újra találkozott Quincy Jones zenei producerrel, aki házában barátként fogadta. Nem is érti, hogy salgótarjáni cigánylányként hogy juthatott el ilyen helyekre, szívesen visszamenne hosszabb időre, de sokáig nem bírná honvágy nélkül. Hiányoztak neki a magyar ízek és a magyar közönség, az első itthoni koncertjén libabőrös lett, amikor vele együtt énekeltek a színpad előtt. A Megasztár 6 győztese, Radics Gigi mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!
  • Quincy Jones zenei producer már 15 éves korában tehetségesnek találta.
  • Három új dalt és két videoklipet készített Amerikában.
  • Több sikertelen verseny után nyerte meg a Megasztár-t, kemény időszak követte a győzelmet.
  • A menedzserváltás nem volt olyan botrányos, mint ahogy a lapok megírták.
  • Egy rajongója megkérte a kezét, egy másik magára tetováltatta a nevét, de nem ők voltak a legőrültebbek.
  • Példaképe, Beyoncé szívesen meghallgatná, ahogy énekel.

Nagy a pörgés, mióta itthon van?

Szerencsére igen, és próbálok minden felkérésnek eleget tenni, eljárni a tévéfelvételekre és mesélni arról, hogy mit csináltam Amerikában. Örülök, hogy ennyire kíváncsiak rám, bár úgy tűnik, a szerelmi életem egyelőre jobban érdekli az újságokat, mint az, hogy mivel töltöttem kint az időt.

Hogyhogy a magánéletéről nem beszél?

Nálam a szerelem tabutéma, és szeretném, ha ez a magánügyem maradna. Egyrészt a párom sem szeret annyira szerepelni, másrészt a munkáim miatt szeretnék téma lenni. Szeretném, ha a művészetemmel lennének elfoglalva, és az lenne érdekes, hogy van két új klipem, meg hol lesz a következő koncertem, nem pedig az, hogy együtt vagyunk-e. Könnyen celebbé válnak ma már az énekesek, sokan túl sokat adnak magukból.

Mit csinált Amerikában, mivel telt a három hónap?

Elsősorban azért utaztunk ki a családdal, hogy fejlesszem a nyelvtudásom, nyelvkurzusra is jártam. Fontos volt számomra, hogy ők is jöjjenek, biztonságot adott és jólesett, hogy van támaszom. Úgy indultam útnak, hogy a pihenés és a tanulás mellett koncertjeim is lesznek, és dolgozom új dalokon. Az első két hónap betegeskedéssel telt, nagyon meg voltam fázva,

Valószínűleg a repülőgépen is elkaptam valami légúti fertőzést, hetekig nyomtam az ágyat, így egy hónapom maradt a munkára. Quincy Jones amerikai zenei producerrel találkoztam idén is, ezúttal már barátként fogadott, óriási élmény volt a házában lenni és ünnepelni a születésnapját.

Szerelmi élete jobban érdekli az újságokat, mint a zenei munkássága Fotó: Polyak Attila - Origo

Honnan ismerik egymást?

Elég régi kapcsolat, rögtön a Megasztár után, 15 éves koromban ismertem meg. Egy magyar hölgy eljuttatta hozzá a videóimat, Quincy pedig nagyon tehetségesnek talált. Azt mondta, nem is gondolta volna, hogy egy ennyi idős lány könnyeket tud csalni a szemébe. Elhívott a Montreaux-i Jazzfesztiválra.

Tavaly találkoztunk először Los Angelesben, idén pedig kétszer is sikerült eljutni hozzá. Órákat ott töltöttünk a házában, már kellemetlenül is éreztük magunkat, mikor estefele jött az ápolója és kérte, vegye be a gyógyszereket, és lassan indulnia is kellene egy partira. Mondta, hogy Gigi Hadid topmodell édesapja rendez bulit, menjünk el vele. Életemben nem láttam még olyan csodás helyet, mikor beléptem, nem hittem a szememnek, és azon gondolkodtam, hogy én, egy salgótarjáni cigánylány mit keres itt.

Lesz szakmai együttműködés, vagy ez inkább baráti kapcsolat?

Inkább baráti kapcsolat, de nagyon sokat segít így is, és hatalmas dolog, hogy tehetségesnek tart. Az a fiatal amerikai srác, Dammo Farmer, akivel készítettük az új dalokat, azt mondta, hogy a legnagyobb világsztárok nem tudják elintézni, hogy találkozzanak Quincyvel, engem meg így megkedvelt, és szeretettel lát.

Milyen dalok készültek, lesznek újítások?

Egyelőre nem árulhatok el sok konkrétumot, csak annyit, hogy két klip és három dal készült, míg kint voltunk. A klippremier az Arénában lesz, szerintem sokkal nagyobb élmény a mozivásznon látni, és kíváncsi vagyok a visszajelzésekre. Az egyik klip Quincy ötletén alapul, a másik pedig egy teljesen új Radics Gigit tükröz, egy kicsit szexibb oldalamat is megmutatom benne.

Új oldalát mutatja meg a közönségnek Fotó: Polyak Attila - Origo

Ez már az új imidzs része?

Igen, most egy kisebb stílusváltás várható, mert úgy gondolom, húszévesen nem árt, ha egy picit többet mutatok, ha kevesebb a textil. Úgyis mindig azzal foglalkoztak a kommentelők és a lapok, hogy miért öltöztetnek olyan konzervatívan, miért nézek ki harmincévesnek, most a koromnak megfelelően próbálok kinézni, szexisebb vonalon megyek tovább. A zene is teljesen más stílus, kicsit r'n'b-sebb.

Itthon bejön ez a stílus a közönségnek?

Akik szeretnek, tudják, hogy nagy r'n'b-rajongó vagyok, úgyhogy remélem, nem idegenkednek majd tőle. Engem ez a stílus vonz leginkább, ezért is szeretnék a későbbiekben is minden évben több időt tölteni Amerikában.

El tudja képzelni, hogy ott éljen?

Ha olyan lehetőség adódna, hogy hosszabb időre ott kell maradnom, akkor csak hálát tudnék adni az Istennek. De biztosan gyakran járnék haza, mert három hónap után is honvágyam volt. Hiányzott a családom, a kiskutyám, a magyar ízek és a magyar közönség.

A Megasztár nélkül is itt tartana?

Mindig bíztam benne, hogy sikerülni fog, ha nem a Megasztár, akkor más lett volna az út. Biztos vagyok benne, hogy meglett volna, de nagy segítség volt, hogy a műsor által megismert az ország. Volt ebben sok küzdés, mondjuk már eleve az, hogy harmadik nekifutásra sikerült bejutnom a műsorba. Előtte is sok helyen megfordultam, különböző városi és falusi tehetségkutatókon indultam, eljártam ingyen fellépni csak azért, hogy megismerjenek. Bejártam a lépcsőfokokat, mire eljutottam a Megasztár-ba.

A győzelem után nagyon sűrű, pörgős időszak következett, nagyon nehéz volt a tanulást és a szereplést összeegyeztetni. Nappali tagozatos voltam, reggel hétkor mentem az iskolába, aztán jött értem a menedzserem, és csináltuk a teendőket, éjjel egykor estem sokszor haza, másnap megint iskola.

Akkor eldöntöttük, hogy magántanuló leszek, jövőre pedig eljutok az érettségiig.

Nem tudott az iskolában és a színpadon egyszerre teljesíteni Fotó: Polyak Attila - Origo

Jóban volt az osztálytársakkal?

Jó volt a közösség, aranyosak is voltak velem, a gond inkább azzal volt, hogy három hétig bent voltam, aztán két hetet nem, és eltávolodtunk egymástól. A kapcsolatok lassan megkoptak, és már emiatt is rosszul éreztem magam: egyedül, kicsit kiközösítve.

Régi barátságok maradtak?

Igen, Endrefalván két barátnőm is van, és bár a távolság miatt nem tudunk sokat találkozni, nagyon imádjuk egymást. Egy nagyon jó barátom Amerikába is kijött meglátogatni. Örülök, hogy a régi barátok megmaradtak, ők tudják, hogy belül ugyanaz a lány vagyok, aki voltam, csak külsőleg változtam nagyon sokat. Szeretek hazamenni, megnyugtat a környezet, vidéken lecsendesedik kicsit az ember. Mikor otthon vagyok, általában összegyűlik a család, édesapámék elszórakoznak a testvérekkel, iszogatunk, beszélgetünk, valamikor táncra is perdülünk. Sok zenész barátunk van, akik hozzák a hangszereket, aztán nyomjuk hajnalig.

Olvassa az Önről szóló cikkeket?

Igen, általában megnézem ezeket, és szerencsés vagyok, mert általában az igazat írják rólam. Bár pont a napokban jelent meg egy cikk, ami kicsit sem tükrözte a valóságot.

Az, hogy leváltotta a menedzserét?

Tavaly nyáron tudtuk, hogy az útjaink elválnak, ugyanis a szerződés lejárt év végén. Már akkor tudtam, hogy kit szeretnék következő menedzseremnek. Úgy gondoltam, édesapámnál jobb embert nem is találhatnék, hisz ő teljes mértékben jót akar nekem, ebből az együttműködésből csak jó származhat. Vannak, akik úgy látják, hogy a közös munka sok konfliktus forrása, de mi jól összeszokott páros vagyunk, kiskorom óta együtt zenélünk. Én már a Megasztár után szívesen dolgoztam volna vele, de ő profikat akart mögém. Volt annyi önkritikája, hogy azt mondta, nem fog engem menedzselni, mert nem akarja elrontani azt, amit felépítettem a műsorban. Sokat segített a menedzsmentem, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Helyes döntés volt, de néha jó, ha vált az ember.

Édesapjára cseréli korábbi menedzserét Fotó: Polyak Attila - Origo

A kommenteket is követi?

Megnézem, de érdekes módon nem igazán foglalkozom velük. Tízévesen volt egy videoklipem Suli után címmel, és amikor a gonoszkodó kommentek megjelentek, apukám nem engedte, hogy megnézzem. Titokban persze megnéztem, és jót nevetgéltem rajta. Most is így vagyok vele. Az a téma húzott fel leginkább, mikor a stílusomat és a ruháimat szidták, túl konzervatívnak tartottak, na meg az eurovíziós dalom körüli felhajtás. Plágiummal vádoltak, de ezt leszámítva tényleg nem volt semmi, pereskedésben sem kellett soha gondolkodni.

A Dal szerepel még a tervei között?

Nem gondolkodtam még rajta, most még nem tudom. Remélem, jövő januárban is elutazunk hosszabb időre, úgyhogy valószínűleg nem indulok. Másrészt az érettségi is leköt majd, nem hiszem, hogy lesz időm erre a versenyre.

A rajongókkal milyen a viszonya? Vannak őrült hódolók?

Akad néhány meglepő és ijesztő dolog. Egy srác például el akart venni feleségül. Mielőtt elutaztam volna tavaly, kijelentette, hogy addig nem mehetek sehova, míg el nem jegyez. Mondtam apunak, hogy vegye kezelésbe, én ezzel nem tudok mit csinálni. Írt neki egy levelet, aztán leszállt rólam. Később láttam, hogy

Egy másik rajongó magára tetováltatta a nevemet, és persze vannak olyanok, akik annyira jó fejek, hogy szinte minden koncertemre eljönnek.

Nem szeretne celebbé válni, nem mesél a magánéletéről Fotó: Polyak Attila - Origo

A szériából tartja valakivel a kapcsolatot?

Nem igazán, a csapatból sajnos én vagyok az egyetlen, aki fenn tudott maradni. Még Nagy Adri szerepel sokat, de nem énekel, a Jóban Rosszban színésznője lett. Úgy vettem észre, hogy ezek a tehetségkutatók már nem olyanok, mint régen voltak. Már nem kapaszkodnak annyira az énekesekbe, nem foglalkoznak velük a műsor után.

Megvannak az irigyei emiatt?

Biztos vannak. Nagyon kicsi a szakma, de nemcsak itthon, Amerikában is. Kicsit bele tudtam férkőzni a szakmába kint, és ott is minden szál összeér. De nincs irigység, nincs utálkozás azért, mert valaki jobb, sőt, ha tetszett valami, akkor kinyilvánítják, megtapsolják, megdicsérik.

Van példaképe?

Egész kicsi korom óta Beyoncé, bár most ő is más irányba megyeget. Meghallgattam az új lemezét, szerintem kicsit alteros lett, és nem tudom, mi igaz a hírből, hogy a férjével szakítanak. Követem az életét, nagyon szeretem.

Biztos benne, hogy vannak irigyei Fotó: Polyak Attila - Origo

Mit mondana neki, ha találkoznának?

Elmondanám, hogy mindig inspirált, miatta szerettem meg az r'n'b-t, és ő volt az énektanárom is, hisz rengeteget hallgattam, és sok mindent átvettem tőle technikailag. Megköszönném ezt a sok mindent, mert miatta vagyok most itt. Majdnem sikerült vele találkozni, mert mikor Beverly Hillsben volt egy önálló estem, akkor olyan zenekar állt mögöttem, akik vele is zenélnek. A basszusgitáros egyik ismerőse mesélt is neki rólam, az ő próbájára ment az enyémről, nem akartam elhinni.

Nem tudom, mennyire kell ezt komolyan venni, én is biztos ezt mondanám, ha valaki mesélne egy lányról, aki az én dalaimat adja elő. De már az nagyon jó, hogy tud rólam.

Mi lesz most, újabb dalokon dolgozik?

Az amerikai sráccal, aki egyébként olyan nevekkel dolgozik még együtt, mint Chris Brown, Jamie Foxx, Eric Benét vagy Jay Z, online folytatjuk a közös munkát. A távolból is működik a dolog, feléneklem a dalt, elküldöm neki, ő pedig hangszereli. Megpróbáljuk elkészíteni a következő albumot, de sok idő kell rá, mert nagyon jót szeretnék, pont olyat, amit kitaláltam, ebben keményen maximalista vagyok. Talán az év végére elkészül. Hazaérve koncerteztem már, és fogok is, több időpont le van fixálva. Óriási volt újra magyar közönségnek énekelni, ahogy velem dúdolták a Vadonatúj érzés-t, a hideg is kirázott egy pillanatra.