Gyerekkel ne nézze a Simpson családot!

Simpson család
Vágólapra másolva!
Egy kutatás szerint a népszerű animációs szériában túl sokat dohányoznak, és ez rossz példát mutat a gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Alapos kutatás eredményéről számolt be a Medical Journal of Australia: ebből kiderült, hogy a Simpson család első 400 epizódjában 795 alkalommal gyújt rá egy karakter, vagy látható dohányzás közben. Az esetek 63%-ban férfi figura fújja a füstöt, 8%-ban pedig tinédzser vagy gyerek is van a dohányos társaságában.

504 esetben a dohányzásnak semmilyen következménye nincs, 275 ízben viszont negatív kontextusban jelenik meg a cigaretta. A tanulmány készítői szerint azzal együtt, hogy gyakran negatív kép társul a sorozatban a dohányzáshoz, túl sok az addikt karakter Simpsonéknál, ami oda vezethet, hogy sok gyerek kipróbálja a cigarettát.

Forrás: FOX

A sárgaemberes sorozat ettől még világszerte ismert és kedvelt produkció. Még mindig nagyon jól fut, 2015-ben dupla évadra írt alá a FOX a Simpson család alkotóival, ami azt jelenti, hogy a rajzfilmsorozat még 2017-ben is biztosan képernyőn lesz, ezzel pedig eléri a huszonnyolcadik évadot és a 625. epizódot. A széria arról is ismert, hogy gyorsan reagál a tényleg megtörtént eseményekre, így reflektált a párizsi merényletekre, és David Bowie halálára is.