Freddie: Ha ez le van írva előre, ki sem megyek

Eurovíziós Dalfesztivál 2016. döntő
Freddie representing Hungary with "Pioneer" during the Grand Final of the 61st annual Eurovision Song Contest (ESC) in Stockholm, Sweden, 14 May 2016. Photo: Britta Pedersen/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++
Vágólapra másolva!
Továbbra is igen keserű Fehérvári Gábor Alfréd, aki csapatával sokkal jobb helyezésre számított az Eurovízión. Úgy érzi, csak az effektek, a politika, a show számított, nem a dalok zenei értéke.
Vágólapra másolva!

„Jólesik a szeretet, de ettől még keserűbb a helyezésünk. Egy egész országot képviseltünk. Amit mi megtettünk, azzal elégedettek vagyunk, ezzel együtt indokolatlan volt a helyezésünk. Ezzel megbarátkozni..." – sóhajtozott Freddie a Mokkában. Mint ismert, az elődöntőből 4. helyen ment tovább, tehát bőven esélyes volt a top 10-re, de csak a 19. helyre került a szombat éjszakába nyúló fináléban.

Demcsák Zsuzsa a műsorban megjegyezte, hogy az Eurovízió erősen átpolitizált volt idén. „Ha ez le van írva a versenyprogramban, akkor nem mentem volna ki.

és ez a dal működött kinn is, az arénában is. Ízlések és pofonok... de semmi pénzért nem cseréltem volna senkivel" – válaszolta Freddie.

A Pioneer 19. lett, Freddie boldogtalan Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP

„Életemben nem lettem tizenkilencedik semmiben. Az a kellemetlen, hogy az emberek erre fognak emlékezni, pedig volt egy nagyon jó dalunk, ami sokkal többet érdemelt volna. Ez pofon volt. Nem azon múlik az eredmény, hogy mit csinálunk, ezzel sportolóként nehéz megbarátkozni" – folytatta.

Freddie szerint nagyon furcsa dalok előzték meg a Pioneer-t. „Rettenetesen igénytelen dalok voltak esélyesnek kikiáltva, amelyek

Itt sokan rámentek a szenzációra, effektekre, látványra, mi viszont a zenére fektettük a hangsúlyt" – magyarázta.

Szerinte az ukrán dal baromi látványos volt, de nem gondolta volna, hogy az fog nyerni: „Az legalább egyben volt, szép volt. De nem csak velünk történetek érdekes dolgok, az egész egy nagy furcsaság számomra. A spanyol dal nekem például tetszett, de 22. lett, teljesen nonszensz."