Az Eurovízión röhögött fél Amerika

Eurovíziós Dalfesztivál 2016. döntő
Jamala representing Ukraine with the song "1944" celebrates with the trophy after winning the final of the Eurovision Song Contest 2016 Grand Final in Stockholm, on May 14, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Stephen Colbert előszedte a szerinte vicces Eurovíziót, műsorában, a The Late Show with Stephen Colbert-ben poénkodott egy sort a dalversenyen.
Vágólapra másolva!

A bejátszás elején Stephen Colbert elmagyarázta az amerikai nézőknek, hogy mi is az Eurovíziós Dalfesztivál, a legnagyobb Európa-szintű verseny a Szombat esti pestis óta – a showman ugyanis egy erre rímelő poént sütött el, az amerikai Szombat esti láz, vagyis a So You Think You Can Dance helyett egy fiktív műsor, a So You Think You Can Black Plague plakátját mutatta meg.

Ezután azon lamentált egy sort, hogy a versenyt miért nem Eurosoundnak hívják Eurovision helyett, hisz nem a látványon, hanem a hangon van a hangsúly, majd emlékeztette a nézőket arra, hogy a fesztivál történetében először az Egyesült Államokban is közvetítették az eseményt.

Stephen Colbert Forrás: AFP/Tyler Kaufman

Természetesen bejátszott pár jelenetet a versenyprodukciókból is – Freddie nem került bele az összeállításba –, gratulált Dzsamalának a győzelemhez, majd azon háborodott fel, hogy az Egyesült Államok miért nem vehet részt az Eurovízión. Szerinte

az USA a legeurópaibb ország a világon,

hiszen ott találták fel a frappuccinót és a tangát, több pizzát esznek, mint Olaszországban, és nagyon közel vannak ahhoz, hogy – Donald Trump személyében – megválasszák Benito Mussolinit. Slusszpoénként eljátszott egy Nórnaäs nevű énekest, és előadott egy valóban Eurovízió-kompatibilis dalt. Mutatjuk az egészet videón:

Stephen Colbert a magyaroknak egyébként onnan lehet ismerős, hogy magáról akarta elneveztetni a Megyeri hidat, a munkásságáról itt írtunk bővebben.