Meghalt Burt Kwouk színész

2016.05.24. 19:21

85 éves korában meghalt Burt Kwouk színész, akit több Rózsaszín párduc- és James Bond-film mellett számos sorozatban is láthattunk.

Május 24-én elhunyt Burt Kwouk, akit 1957 és 2010 között közel 150 filmes és tévés produkcióban láthatott a közönség. Nagy-Britanniában született, de kínainak vallotta magát, II. Erzsébet azonban így is kitüntette, az OBE (a Brit Birodalom Rendjének tisztje) címet adományozta neki.

Burt Kwouk az OBE érdemrenddel 2011-benForrás: AFP/John Stillwell

Kwouk játszotta több Rózsaszín párduc-filmben a főszereplő, Clouseau felügyelő segédjét, Catót, akinek az is a feladata volt, hogy a legváratlanabb pillanatokban a főnökére támadjon – ennek eredeti célja csupán annyi lett volna, hogy a felügyelő megőrizze éberségét, sokszor azonban a lakás berendezése bánta kettejük küzdelmét:

A színész feltűnt két James Bond-filmben, a Goldfinger-ben és a Csak kétszer élsz-ben is, emellett olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint Az Angyal, a Doctor Who vagy A néma szemtanú. Több szériában hosszabban is láthattuk, legutóbb A bor nem válik vízzé Entwistle nevű karakterét játszotta 78 epizódban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK