Változatos állatsereggel folytatják Az oroszlánykirályt

KION Episodic
THE LION GUARD - "The Lion Guard: Return of the Roar" - The epic storytelling of Disney's "The Lion King" continues with "The Lion Guard: Return of the Roar," a primetime television movie event premiering SUNDAY, NOVEMBER 22 (7:00 p.m., ET/PT) on Disney Channel. (Disney Junior) KION
Vágólapra másolva!
Június 20-án indul a Disney Csatornán Az Oroszlán őrség című animációs sorozat, amely egy korábbi a népszerű rajzfilm, Az oroszlánkirály világában játszódik. A sorozatot a Kion üvöltése című premierepizód fogja felvezetni, főszereplője pedig Simba és Nalá másodszülött kölyke, Kion lesz. A szériáról Ford Riley executive producer mesélt.
Vágólapra másolva!

Ford Riley, Az Oroszlán őrség executive producere már korábban is kapcsolatba került Az oroszlánkirály világával, a klasszikus rajzfilm alapján készült ugyanis a Timon és Pumbaa című animációs sorozat, amelyben Riley még fiatal íróként közreműködött. Azóta számos Disney-produkción dolgozott, például a nálunk is vetített Oso különleges ügynök című sorozaton vagy a Dr. Plüssi-n.

Ford Riley Forrás: Disney

Mi inspirálta Az Oroszlán őrség történetét?

A Disney-sorozat alapjául az eredeti filmből, Az oroszlánkirály-ból már jól ismert Simba és Nalá második gyermekének története szolgált, aki a Büszke Birtok oroszlán őrségének a vezetője lesz. A csapat feladata megvédeni a Büszke Birtokot, és megóvni az „élet végtelen körforgását”.

A második film, Az oroszlánkirály 2: Simba büszkesége főszereplője Simba és Nalá elsőszülött gyermeke, Kiara, az ő felnőtté válásának és királynővé avanzsálásának a folyamatát láthatjuk.

Kihívást jelentett, hogyan bővítsük Az oroszlánkirály világát,

mert az alapkoncepció, azaz Kion „személye” adott volt, viszont tudtuk azt, hogy Kion felnőve nem lehet király, ezért némileg tanácstalanok voltunk a sztorit illetően.

Kion az új főhős Forrás: Disney

Egy nap a konyhámban állva bevillant az ötlet, amelyet a saját fiam és a barátai játékából merítettem. A fiam szintén másodszülött fiú, mint Kion, és neki is van egy nővére. A barátaival gyakran játszanak szuperhősöset a parkban, ahol mindenki rendelkezik egy szuperképességgel. Ezt a koncepciót érdekesnek találtam: a másodszülött fiú egy szuperhősös bandát vezet, és a csapat tagjai olyan ”szuperképességekkel” rendelkeznek, mint a bátorság, az erő, a gyorsaság, vagy az éleseszűség. A sorozatban is egy ilyen csapat felel a Büszke Birtok védelméért és az élet körforgásának fenntartásáért.

Mi a sorozat kulcsüzenete?

Az Oroszlán őrség nem csak oroszlánokból áll. A tagjai: Kion, az oroszlán, aki a csapat vezetője; Bunga, a méhészborz, a legbátrabb; Fuli, a gepárd, a leggyorsabb; Besthe, a víziló, a legerősebb és Ono a pásztorgém, aki éles látásával segíti társait. Érzékelhetően egy nagyon különleges csapatot alkotnak, és mind eltérő személyiséget képviselnek. A kulcsüzenet ebben a tekintetben az, hogy

a sokféleségükből adódóan a csapat erősebbé és hatékonyabbá válik.

Másik üzenetnek tekinthető a természet rendjének a fenntartása, azaz a már sokat emlegetett élet körforgásának megőrzése, ami annyit tesz, hogy nem zsákmányoljuk ki a természetet, harmóniában élünk vele, és megpróbáljuk megőrizni az eredeti állapotában. Összegezve tehát a sorozat a történeten keresztül mutatja be a sokféleség erényét és a természet fontosságát.

Milyen párhuzam fedezhető fel a film és a sorozat között?

A film és a sorozat közötti párhuzam főként a képi megjelenítésben fedezhető fel, aminek a kivitelezése nem volt egyszerű feladat, mert az eredeti filmekben látható kézzel rajzolt hatást kellett megidézni egy digitális korban. A másik hasonlóság a két produkció között a zenei alapok és a csodálatos dalok megjelenése.

Az Oroszlán őrség csapata Forrás: Disney

Van a műsornak tanító vagy oktató célja?

A sorozatban nem valamiféle gyakorlati tudás megszerzésén van a hangsúly, hanem sokkal inkább a történetmesélésre kerül a fókusz, amin keresztül közvetíthető az üzenet. A szereplők a különböző szituációkban való viselkedésük vagy reakciójuk alapján számos pozitív és tanító célzatú üzenetet hordoznak a gyerekek számára, melyek a mindenapjaikban vagy egy-egy problémamegoldásnál nyújthatnak segítséget nekik.

Ki az ön kedvenc szereplője, és miért pont ő?

A kedvenc szereplőim Kion és Bunga együttvéve, mert annak ellenére, hogy mennyire különböznek egymástól, mégis legjobb barátok. Kion vezető típus, felelősségteljes és intelligens, míg Bunga kissé bohókás, de nagyon bátor. Ennek a különbségnek a sorozatbeli megjelenítése akár elő is segítheti az eltérő személyiséggel rendelkező gyerekek közötti baráti kapcsolat kialakulását vagy szorosabbá tételét, mert attól hogy az emberek különböző egyéniségek, még lehetnek jó barátok.

Különböző egyéniségek is lehetnek jó barátok Forrás: Disney

A legtöbb szereplő a szuahéli nyelvből kapta nevét, mint például Pumba. Kion neve is innen szármázaik? Van valami jelentése?

Van néhány szereplő, például Kion és Kiara, akiknek a neve nem ebből az afrikai nyelvből ered, illetve jelentésük sincs. Ellenben a csapat többi tagjának a neve a szuahéli nyelvből származik, mint: Bunga – őrült; Fuli – gyors; Besthe – legjobb barát. Nemcsak a nevekben, de más formában is megjelenik a szuahéli nyelv, mint például a Bunga által sokat emlegetett "Zuka Zama" jelmondatban, ami a sorozat mottója is egyben – körülbelül azt jelenti, hogy "ugorj fel és vágj bele!".

Lehet tudni valamit arról, hogy ki lesz a csapat fő ellensége, vagy kik lesznek a rosszfiúk?

Új szereplőként mutatkoznak be a rosszfiúk is. Az első számú ellenség Janja lesz, a hiénák vezére, de találkozhatunk több gazfickóval is, mint Mzingo, a karvalykeselyű, vagy a krokodilok csapatának a vezére.

Nagyjából százan dolgoztak a produkción Forrás: Disney

Hány ember dolgozott a produkción?

Az elő-, és utómunkákon Los Angelesben 35–40 fő tevékenykedett, mint például az írók vagy a storyboard készítői. Az animáción nagyjából 60 ember dolgozott Kanadában, így összesen körülbelül 100 ember vett részt a produkcióban.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a munka során?

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a filmet világszerte milliók szerették, ezért nagy nyomás nehezedett ránk, hogy ne okozzunk csalódást.

Az Oroszlán őrség június 20-án indul a Disney Csatornán, az interjút tőlük kaptuk.