Durván zuhan a Top Gear, Joey sem segít ezen

Top Gear
Vágólapra másolva!
Az új műsorvezetőkkel – köztük a Jóbarátok Joey-jával – visszatért autós magazin legújabb epizódjának nem volt olyan fényes a nézettsége, mint a korábbinak.
Vágólapra másolva!

A műsor huszonharmadik évadának május 29-én debütált első része (melyben a mindig bukósisakot viselő Stig mellett bemutatkoztak az új házigazdák, azaz Chris Evans, a BBC veterán rádiós és televíziós műsorvezetője, a Jóbarátokból ismert Matt LeBlanc, Sabine Schmitz német autóversenyző-nő és Chris Harris YouTube-sztár) átlagosan 4,4 milliós nézettséget produkált.

Ehhez képest a második epizód már csak átlag 2,8 millió nézőt érdekelt, azaz 1,6 milliós visszaesést könyvelhetnek el – a Top Gear második része tehát

korábbi nézőinek több mind egyharmadát veszítette el.

Ez egyik műsorvezető, Chris Evans azzal védekezett, hogy teljesen elavult az a rendszer, amely kizárólag a tévés nézettséget veszi figyelembe, hiszen az on-demand megtekintésekkel együtt sokkal magasabb lesz az eredmény, a Top Geart pedig rengetegen nézik ilyen formában (Evans szerint például ezzel együtt már 9 millió volt az első epizód nézettsége).

Stig és Matt LeBlanc a műsorban Forrás: BBC

A korábbi évadokkal összehasonlítva egyébként még nagyobb a zuhanás, hiszen a régi csapattal, azaz Jeremy Clarksonnal, Richard Hammonddal és James Mayjel adásba került legutóbbi évad azonos részeire 6,41 millióan, illetve 6,56 millióan kapcsoltak. Clarkson sorozatos botrányai miatt azonban a csatorna a régi arcok teljes cseréje mellett döntött.