Tóth Gabi a folytonosság, ByeAlex meg konfrontatív arc lesz

Tóth Gabi betoppan
Vágólapra másolva!
ByeAlex várhatóan szigorúbb és nyersebb lesz, Gáspár Laci pedig keveset mond, de az általában igen szórakoztató. Három helyen lecserélt, egészen fiatal zsűrivel vág neki az X-Faktor az ősznek – viszont mind a négy tehetségkutatóból vagy dalversenyből jön, azaz látták a küzdelmet a másik oldalról is.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, Tóth Gabi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti alkotják a megújult mentorcsapatot az X-Faktorban, amely az ötödik évad és Tóth Andi győzelme után kihagyta a 2015-ös évet. A show-t ezúttal is Istenes Bence vezeti majd, várhatóan a tőle megszokott szarkazmussal és lendülettel, néha vihogó infantilizmussal, de kétségtelen profizmussal.

Tóth Gabi betoppan Fotó: Hirling Bálint - Origo

2016-ban minden eddiginél nagyobb, összesen 27 millió forintos nyereménnyel jutalmazzák majd az év legjobb hangját. Az egy éven át havi 1 millió forintos készpénznyeremény mellett ugyanis a győztes további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat.

Uborkaföld

Az RTL Klub történetének leghosszabb castingján vannak túl, ezt már Herman Péter kreatív producer mondta el a június 6-i sajtóeseményen, kutattak a jó hangok után városban és falun, itthon és határon túl. Nyíregyháza közelében például egy nagy tehetségre leltek, de sokáig tartott meggyőzni a családot, hogy engedjék el a lányt, és ne az uborkaföldön kelljen töltenie a nyarat (mert ez volt a céljuk vele).

Puskás Petit fotózzák bőszen Fotó: Hirling Bálint - Origo

Puskás Peti arról beszélt, hogy már korábban is volt mentorcastingon, most végre bekerült, és ennek azért örült, mert szerinte „elképesztő a show hatása”. Majd ő megmutatja, hogy kell fennmaradni a mély vízben – állította. Tóth Gabi visszatérő, három X-Faktort tolt le, csak annyit sajnált, hogy „nagy szerelme”, Alföldi Róbert már nem zsűrizik. „Menő buli lesz” – summázta.

ByeAlex mentor lesz Fotó: Hirling Bálint - Origo

ByeAlex némiképp meglepetés a mentorok közt, őt a Dalhoz, az Eurovízióhoz, azaz az MTVA-hoz köthető márkák mellé – és nem a kereskedelmi tévék világába – teszi fejben az egyszeri tévéző. Ő kellő öniróniával arról elmélkedett, hogy biztos azért került be a csapatba, hogy legyen egy szép arc is, amúgy elmondta, hogy szókimondó, és a kigyúrt Gáspár Lacival nem tervez kötekedni. Utóbbi elmesélte, hogy soha nem izgult ennyire, mert túl nagy a felelőssége, amúgy pedig mindig előtte lesz, honnan indult.

Gáspár Laci a Celeb vagyokban tetszett meg a producernek Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ő a Megasztárból indult, ráadásul az elsőből: jellemző azon évad erejére, hogy a később hazai sztárrá lett Gáspár csak vigaszágról jutott be a legjobb 12-be. Amúgy a megasztáros múlt három mentornál jelen van, a negyedik pedig szintén volt tévés versengésen (A Dal, Eurovízió), így látták a gyötrődést, izgalmat a másik oldalról is.

Fiatalabb a zsűri

„Én imádom csinálni az X-Faktort, de ha ugyanúgy csinálsz valamit mindig, unalmas lehet. Fontos volt idén, hogy olyan zsűrink legyen, amilyet máshol nem látni. Rengeteg eredeti gondolatuk van az új és izgalmas figuráknak is, a fiatalítás pedig nem volt kifejezetten tudatos. Az meg is jegyezném, hogy mindhárom férfi mentorunk túl van a harmincon, tehát inkább csak a korábbihoz képest fiatalabb a zsűrink” – mesélte az Origónak Herman Péter kreatív producer, aki szerint háromnak közülük sok tapasztalata van, ByeAlex karrierje pedig robbanásszerű.

Hárman ismerik egymást, ByAlexet annyira még nem Fotó: Hirling Bálint - Origo

„A fiatalabb generációhoz taroznak, izgalmas, nem elhasznált arcok, új személyiségeket ismerhetünk meg. Nagyon sok embert néztünk meg zsűrinek, 30–40 között. Mind ismert magyar előadó, de neveket nem mondanék.

mert lehet valaki kiváló előadó a színpadon, remek dalszerző..., de ez másik iparág. Semmivel sem kevesebb valaki, ha jó előadó, de nem jó zsűri. Nekünk viszont ezt meg kell tudnunk: mert az életműve alapján lehet, hogy valaki megérdemelné, de nem mindegy, jó lesz-e a show-ban” – fejtegette.

Herman Péter kreatív producer és Istenes Bence Fotó: Hirling Bálint - Origo

Tóth Gabival máig címlapokat lehet eladni, színes egyéniség a szakmában, meg tud újulni, nem kérdés, hogy ő jelenti a folyamatosságot. Herman ebben egyetért, és emlékeztet arra, hogy a korábbi mentorváltás radikális volt, de nem totális, akkor Geszti Pétert tartotta meg a produkció. „Gabit személy szerint imádom, talán a legtehetségesebb magyar női előadó” – tette hozzá.

Gáspár Laci fenemód izgul Fotó: Hirling Bálint - Origo

ByeAlex nem egy szószátyár fazon, vélheti a néző, de a producer úgy látja, hogy a műsorban remekül fog működni, mert egy izgalmasan konfrontatív figura. „Laci humora és szakmai tudása pedig egészen elképesztő. A Celeb vagyok egy hete után én már mondtam a kollégáknak, hogy figyeljétek meg, ő lesz a következő mentor. Korábban

Tökéletesen érti a zenét, a világot, amiben benne van. Puskás Peti meg régi kedvencem, ő most ért be, valószínűleg a sikerei miatt. Sokat ért, változott, helyes ember lett. Érdemes figyelni a mondataira, a zenéire meg pláne!” – fejezte be az elemzést a producer.

Bennük bízik az RTL Fotó: Hirling Bálint - Origo

A hatodik széria várhatóan nyár végén rajtol, nem vár szeptember közepéig - mert hibázik az a tévé, amely több hét előnyt ad a másiknak. A Star Academy lehet a TV2 nagy őszi dobása, de ott még csak most castingolnak, az X-Faktor meg már túl van a válogatón, és a zsűri is összeállt: lépéselőnyben van tehát.