Szabó Zsófi magyar–spanyol döntőt szeretne

Szabó Zsófi
Szabó Zsófi
Vágólapra másolva!
Istenes Bence szívéhez a német csapat áll közel, de a június 10-én rajtoló Európa-bajnokságon természetesen a magyar focistáknak is szurkol. Puskás Petiéknél hagyomány a közös meccsnézés, Szabó Zsófi pedig nagyon boldog, hogy Dzsudzsák Balázséknak szoríthat. Cikksorozatunkban tévés műsorvezetőket, hazai sztárokat kérdezünk a fociról.
Vágólapra másolva!

A csoda megtörténhet

Istenes Bence szívéhez a német csapat áll közel, mivel sokáig Németországban élt, de a magyaroknak is nagyon drukkol. "Németországban töltöttem az életem felét, nagyon szeretem a német focit és a német mentalitást, nekik szurkoltam eddig mindig, mindenhol. Nyilván most a magyar csapatnak is nagyon szorítok, de megtippelni nem tudnám, hogy milyen eredménnyel térnek haza. Volt olyan év, amikor a görögök nyertek, óriási meglepetés volt mindenkinek, ilyen csoda akár velünk is megtörténhet" - mesélte az Origónak.

A német csapatnak szurkol leginkább Forrás: Istenes Bence / Facebook

"Már annak nagyon örülnék, ha a csoportkörből továbbjutnánk. Egy olyan meccse volt a magyar válogatottnak, talán pont az utolsó, amivel kijutottak, ahol lenyűgözően játszottak. Ha azt a színvonalat hozzák most is, akkor jó esélyeik vannak.

Remélem, így láthatjuk őket a pályán most is."

Nagyobb társasággal kivetítőn szokott meccset nézni sörözés közben, de az is előfordul, hogy párjával, Csobot Adéllal ülnek le otthon a tévé elé. A 2014-es labdarúgó-világbajnokság Brazília–Németország-mérkőzése óriási élmény maradt számára, német barátaival követte az eseményeket.

"Óriási volt az országban a hangulat, abban az évben is megőrült Németország, az összes autón német zászló lobogott, a szurkolók német mezben ordibáltak. Táncoltunk, ugráltunk, aztán Ronaldo rúgott egy kettest, és vége is volt az álomnak, de az nagyon jó emlék maradt."

Helyt fog állni a magyar csapat

Puskás Peti is nagy drukker: "Úgy nőttem fel, hogy soha nem láttam magyar csapatot ilyen tornán, így általában külföldi példaképeim voltak, mint Zinedine Zidane, Denis Bergkamp vagy Ronaldo.

Szerintem lehet, hogy meglepetés volt. Nem mondom, hogy győzünk, de szerintem helyt fog állni a válogatott. Norvégokat kétszer megverni nagy fegyvertény, meglepő volt mindenki számára, hogy erre is képesek vagyunk" - mesélte.

Örül, hogy a magyar csapatnak is szurkolhat Fotó: Hirling Bálint - Origo

Otthon szokta nézni a meccseket az édesapjával, náluk ez családi program. "A fontos magyar meccseket mindig együtt nézzük, apa általában elkezd idegeskedni, én szintén, úgyhogy együtt idegeskedjük végig az egészet. Csodálatos pillanat volt, mikor most kijutott az Európa-bajnokságra a csapat."

Biztosan követi majd az eseményeket

"Nagyon örülök, hogy a magyar csapat is pályára lép Franciaországban, természetesen követni fogom az eseményeket. A Story Extra műsorvezetőjeként is mesélek majd a nézőknek az aktualitásokról, de otthon a párom, Zsolti is követi majd a meccseket, ő nagy focirajongó, így képben leszek" - mesélte Szabó Zsófi az Origónak. "Nyilván a magyaroknak szurkolok, mellettük a spanyolok szimpatikusak, az ő sikereiknek is örülnék."

Szabó Zsófi is követi majd az eseményeket Forrás: Szabó Zsófi / Facebook

Nem járnak a meccsek miatt kivetítős helyekre, általában ott nézik a közvetítéseket, ahol épp vannak. "Legutóbb épp Szlovákiában néztünk a tévében egy meccset, ha megy a tévében, és izgalmas, akkor nem kapcsolunk el. Nem hiszem, hogy a győzelemre van esély, de hogy továbbjussanak a csoportból, az reális.

Sok sportolót követek a Facebookon, Hosszú Katinka minden egyes aranyérménél én is azt érzem, hogy büszke vagyok. Ugyanezt érzem az Eb-vel kapcsolatban is."

Az Eb-vel kapcsolatban a legfrissebb cikkeket itt találja.

A cikk megjelenését a Magyar Telekom támogatta.