Gáspár Laci: Sokat küzdöttem, mire esélyt kaptam

X-faktor 2016 sajtótájékoztató
X-faktor 2016 sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Gáspár Laci is ott lesz az ősszel rajtoló X-Faktor zsűrijében, az énekest is egy tévés tehetségkutató indította el a pályán. A válogatásokon sokszor érte kudarc, többször próbálta újra - úgy véli, tapasztalatai segítik majd abban, hogy jó mentora legyen a szériának. 
Vágólapra másolva!

"Eszembe jutott, hányszor indultam el, hányszor nem sikerült, és hányszor kezdtem újra. Majdnem tíz évet kellett várnom az áttörésre, sok idő telt el, mire megmutathattam magam" - mesélte az X-Faktor mentora az Origónak. Úgy véli, a tehetségkutatókban szerzett tapasztalat megkönnyíti a dolgát, komolyan veszi a rá bízott feladatot. "Nagyon nehezen indult be nálam az egész, ezért is becsülöm annyira. Sokáig vágytam rá és küzdöttem, mire esélyt kaptam, most a másik oldalán szeretnék helyt állni. Komolyan veszem, és lelkiismeretesen fogom csinálni."

Sokat próbálkozott, mire felfedezték Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ő is többször kapott negatív kritikát az évek alatt, bátran felvállalja majd, ha nem tetszik egy-egy előadás. "Nekem is mondtak véleményt, és nem mindig jót, a kérdés csak az, hogyan mondják. Sokszor éreztem, hogy nem is figyeltek az előadásra és úgy kritizálták, de ha valaki figyel, és segítő szándékkal mond valamit, akkor el lehet fogadni a negatív kritikát is. Én figyelni fogok, nyitva lesz a szemem és a fülem, senkit nem veszek félvállról. Magamat nem fogom meghazudtolni."

Kishitű volt magával szemben

Meglepődött, mikor az RTL Klub kiválasztotta a feladatra, a barátai és a családja győzte meg arról, hogy helyt tud állni. "Elkezdtem gondolkodni, hogy alkalmas vagyok-e erre, mit fogok majd ott csinálni. Kishitű voltam magammal szemben, de aztán mikor otthon elmondtam, mindenki biztatott. Egy barátom azt mondta, hogy ne agyaljak annyit, ne csináljak semmit, csak legyek önmagam. Érzem, hogy mekkora felelősség, és

Érzi, hogy nagy a felelősség Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szeretne alapos munkát végezni, és igazságos lenni az énekesekkel.

vagy ha egy nagyon jó előadást nem engedtek tovább. Én biztos, hogy a jó hallásomra fogok támaszkodni – büszke vagyok arra, hogy saját magamtól tanultam meg énekelni és zenélni, azon leszek, hogy a tudásommal minél többet segítsek a mentoráltjaimon."

Csak hobbi lenne az éneklés

Bátorítja a tehetségeket, hogy jelentkezzenek tévés tehetségkutatókba, őt valamikor a Megasztár indította el. "Lehet, hogy sehol nem lennék, ha nem indulok a tehetségkutató versenyesen, sőt

Nekem arra sem volt lehetőségem, hogy Balassagyarmatról feljöjjek egy rokonomhoz Budapestre, és elmenjek egy karaokeestre, mert nem tudtam volna hazamenni."

Az X-Faktor 2016-os zsűrije Fotó: Hirling Bálint - Origo

A zsűriben ott ül majd mellette Tóth Gabi, ByeAlex és Puskás Peti, szerinte jól kijönnek majd egymással. "Alex nagyon különc forma, de nekem tetszik, hogy egy kicsit elvont, Peti aranyos srác, Tóth Gabi pedig nagyon energikus egyéniség, ahogy én is, pont ezért lesz érdekes ez a mentori felállás."