Kómába esett a nagyszájú űrlény magyar megformálója

Mészáros 'Michu' Mihály, Waxwork
Vágólapra másolva!
Mészáros „Michu" Mihályra az ügynöke talált rá eszméletlen állapotban, a színész azóta is kómában van. A 76 éves férfi egyik legismertebb szerepe az ALF című szitkom volt, amiben a magyar származású Mészáros alakította a kisvárosi család által befogadott nagyorrú űrlényt.
Vágólapra másolva!

A budapesti születésű Mészáros Mihály nyolc éve szélütést szenvedett, és az utóbbi években folyamatosan egészségügyi problémák kínozták. A TMZ beszámolója szerint az eszméletlen férfira még múlt héten talált rá a saját lakásában a menedzsere, Dennis Varga. A színészt azonnal egy Los Angeles-i kórházba szállították, de azóta is kómában van. Az orvosok szerint nincs rá sok esély, hogy javulni fog az állapota.

Mészáros 'Michu' Mihály az 1988-as Waxwork című filmben Forrás: Vestron Pictures

A mindössze 83 centis Mészáros Mihály az amerikai cirkuszokból érkezett a filmek és sorozatok világába a 80-as években, és karrierje legismertebb állomását az ALF című vígjátéksorozat jelentette. A címszereplő földönkívüli (aki hajótörést szenved a Földön, de egy amerikai család befogadja) ugyan egy bábfigura volt, de a szakmában csak Michu-nak becézett Mészáros bújt a szőrös idegen bőrébe, ha annak nem csak ülnie, de mozognia is kellett.

Alf, a nagyszájú, de barátságos földönkívüli Forrás: Kobal / The Picture Desk

Az akrobataként és kaszkadőrként is tevékenykedő férfi emellett feltűnt az 1989-es Nicsak ki beszél?-ben, ahol az egyik gyerkőc, Mikey dublőrét alakította. Az alacsony növésű 76 éves színész szerepelt továbbá a Pee Wee nagy kalandja és a Sátánfajzat – Warlcok 2. című filmekben is.