Nacsa Olivér: A 2004-es Eb görög válogatottjának példáját kell követnünk!

Nacsa Olivér
Vágólapra másolva!
Minden meccsnapon az esti mérkőzés utáni elemzéseket követően jön a Jöttünk, láttunk, visszanéznénk című műsor az M4 Sporton. A napi meccsdömping utáni levezető műsorban Harsányi Levente, Nacsa Olivér és Ganxsta Zolee vitatja meg az aznapi mérkőzéseket, őket kérdeztük a magyar válogatott esélyeiről. Elsőnek a humorista válaszait mutatjuk.
Vágólapra másolva!

Meddig jut a magyar csapat, mire számíthatunk a meccseinken?

Az elmúlt napokban látottak alapján eltűntek a különbségek a pályán, a „kis csapatokat” sem lehet egyértelműen kiscsapatoknak nevezni, mert nagyon szoros meccseket játszottak egymással a válogatottak. Hiszek benne, hogy ugyanígy tudjuk magunkat mi is tartani, például a német–ukránban is benne volt szerintem a döntetlen lehetősége.

A 2004-es Eb görög válogatottjának példáját kell követni, ahol klasszisok és világsztárok nélkül egy jó német edzővel elnyerte a csapat a bajnoki címet. Hiszek benne, hogy a csoportunkból tovább lehet jutni, de nekem az is elég, ha nagyon szoros meccseket tudunk játszani. Önmagában az is öröm, hogy kint vagyunk a tornán, hétéves korom óta erre várok.

Kiutazik a magyar–portugálra Fotó: Origo

Kinek drukkol a magyarok mellett?

A magyarok mellett nem maradt másnak hely. Igazán szurkolni eddig senkinek nem tudtam, szerintem az ember csak a saját hazájáért tud szívből szorítani, úgyhogy hajrá, magyarok!

Melyik válogatott nyeri az Eb-t?

Nagyon nehéz megjósolni, hogy ki nyerheti. Úgy látom, hogy a pénz válogatott szinten eltűnik a pályán. Egy kisebb csapat jól megszervezett védelemmel hatásosan tudja ellensúlyozni egy sztárokkal teletűzdelt csapat játékát. Nagy szerepe van viszont a pillanatnyi állapotoknak és akár a szerencsének is. Nem tudnám megmondani, hogy ki nyeri a tornát. Az esélyesnek kikiáltottak közül bárki odaérhet a célegyenesbe, de biztosan lesznek meglepetéscsapatok is, akik beleszólnak majd a végeredménybe. Persze szeretném, ha a magyarok a legjobb 16 közé jutnának.

Van valami jó Eb-s sztorija?

A 2008-as Európa-bajnokság spanyol–olasz negyeddöntőjét a helyszínről néztem. Szerintem az akkori Eb legrosszabb meccsét sikerült kifognom, az olaszoknak sikerült a legszebben játszó spanyolokat is széttördelniük. Idén a helyszínen nézem majd a Magyarország–Portugália-mérkőzést, izgatottan várom!

Korábban Szabó Zsófit, Istenes Bencét és Puskás Petit kérdeztük az esélyekről, a cikket itt leli. A cikk megjelenését a Magyar Telekom támogatta.