Már messze az M4 a legnézettebb magyar tévé

kivetítő Margitsziget MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY szurkoló TÁRGY
Budapest, 2016. június 10. A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság Franciaország-Románia mérkőzésére váró szurkolók Budapesten, a Margitszigeten 2016. június 10-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott még be sem mutatkozott, de már az M4 Sporton lóg a tévézők nagy része. Az olasz–belga meccset 977 ezren nézték itthon.
Vágólapra másolva!

A pénteki megnyitó és a francia–román meccs óta magas az M4 Sport állami tévécsatorna nézettsége, persze az Európa-bajnokság hozza a sok nézőt: június 13-án a 18–49-es kereskedelmi célcsoportban 18 százalékos közönségarányt szerzett a sportadó, 13-on állt meg az RTL Klub, a TV2 pedig esett, egészen 7-ig meg sem állt. Nem kevés pénzbe kerültek a jogok, úgyhogy a magas nézettség elvárás is volt.

Forrás: Origo / Nielsen

Érdekes, hogy a fiatalabbakat jobban lázba hozta a futballesemény, mert teljes lakosságban is nyert ugyan az M4 Sport, de csak 14,7 százalékkal. Az RTL Klub 11,5, a TV2 10,5-tel zárta a hétfőt.

Ma biztosan rekord születik az M4 esetében, mivel hattól pályára lép a magyar válogatott, könnyen lehet akár 50% fölötti közönségaránya is a meccsnek. Mivel a belga–olasz is 977 ezer hazai nézőt izgatott, a magyar–osztrák meccs könnyen kétmillió fölé is kerülhet (ennyien nem néztek még idén egyetlen más műsort sem hazai tévén).