Visszatér a legkínosabb, legnyomasztóbb fickó a tévéből

Ricky Gervais, The Office, David Brent
Vágólapra másolva!
David Brent karakterét 2001-ben ismerte meg a világ, amikor a BBC Two műsorára tűzte a két évadot és egy karácsonyi különkiadást megélő A hivatal című áldokumentumfilm-sorozatot, ami egy papírgyár irodistáinak munkanapjait követte nyomon. A Ricky Gervais színész/komikus ötletéből és főszereplésével készült széria főhőse most visszatér, hogy ismét kínos szituációkkal szórakoztassa a nagyérdeműt.
Vágólapra másolva!

A hivatal – amiből hasonló címmel kilenc évadot megélő amerikai remake is készült – ugyan csak 12 részt kapott a BBC Two műsorán, de aki csak egy epizódot is látott belőle, az biztos, hogy sosem tudja feledni David Brent (Ricky Gervias) arrogáns és tenyérbemászó karakterét.

A sokszor teljesen abszurd és kifejezetten kínos (de éppen ezért szórakoztató) jelenetekből építkező áldokumentumfilm egy átlagos iroda mindennapjait örökítette meg, ahol a vezetésre teljesen alkalmatlan David keserítette meg az alkalmazottak életét.

Aki csak egy részt látott A hivatalból, biztos sosem felejti el David Brent (Ricky Gervais) karakterét Forrás: BBC Two

A hivatal két évadját 2003-ben egy kétrészes karácsonyi különkiadás követte, amiben már egy David Brent nélküli cég mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást. A sztoriból persze az egykori főnök sem maradhatott ki, ő az időközben adásba került dokumentumfilm „sikerét" meglovagolva adott ki egy lemezt és ZS-kategóriás celebként járta a tévéműsorokat.

Ricky Gervais legújabb munkája ismét Brent karakterét veszi elő, 12 évvel az eredeti sorozat eseményei után, teljesen elszakadva A hivatal többi szereplőjétől, a magát rocksztárnak beállító főhős turnéját állítva a középpontba.

A szintén áldokumentumfilmként funkcionáló, közel 100 perces David Brent: Life on the Road az első előzetes alapján nem feltétlenül ér A hivatal nyomába, de a közel kétperces kedvcsinálóból azért világosan látszik, hogy kínos pillanatokban most sem lesz hiány.

A film augusztusban kerül az angol mozikba, Amerikába pedig a Netflix vásárolta meg az exkluzív vetítési jogokat. Az itthoni mozikban szinte biztos, hogy nem találkozhatunk majd Gervais agymenésével, de az nem kizárt, hogy a film előbb-utóbb feltűnik majd a Netflix magyar kínálatában is.