Meghalt Ann Morgan Guilbert színésznő

2016.06.17. 21:09

Június 14-én Los Angelesben meghalt Ann Morgan Guilbert, a hazánkban leginkább a népszerű sitcom, A dadus Yetta nagyijaként ismert színésznő. A 87 éves művész rákban szenvedett.

Az 1928-ban Minneapolisban született Ann Morgan Guilbert négy évtizeden át tartó pályája során 56 filmben, sorozatban és egyéb produkcióban szerepelt. A nagy áttörést 1961-ben a The Dick Van Dyke Show hozta meg a számára, amelynek összesen 61 epizódjában formálta meg egészen 1966-ig Millie karakterét.

Ann Morgan Guilbert 2011-benForrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP

A színésznő későbbi sikerei közé tartozott A dadus című sitcom, amelyben a nagyszájú Yetta nagyit alakította felejthetetlenül. A színpadi színészként is aktív Guilbert ezenkívül olyan sorozatokban játszott, mint a Seinfeld, a Félig üres, a Különleges ügyosztály, újabban pedig a Modern család, A Grace klinika és a Meg-boldogulni. Legutóbb a Life in Pieces című széria egyik epizódjában tűnt fel, idén márciusban.

Ann Morgan Guilbert időnként nagyjátékfilmekben is szerepelt: benne volt például a Még zöldebb a szomszéd nőjében és az Adni jó című nagyszerű 2010-es alkotásban, Amanda Peet, Oliver Platt és Catherine Keener oldalán. Guilbertet két lánya gyászolja, akiknek az édesapjától 1966-ban vált el. Második férje, a szintén színész Guy Raymond 1997-ben távozott az élők sorából.

KAPCSOLÓDÓ CIKK