Még egy sorozat is érkezik a színésszel, akit halálra gázolt saját kocsija

36. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, Őrülten hiányzol, Anton Yelchin
Vágólapra másolva!
Múlt vasárnap sokkolta a világot, hogy mindössze 27 éves korában meghalt Anton Yelchin amerikai színész, akit saját autója gázolt halálra. A Star Trek-filmek, A hódkóros és a Terminátor – Megváltás sztárjának filmes hagyatékában egy animációs tévésorozatot is találunk.
Vágólapra másolva!

A tragikusan fiatalon távozott ifjú tehetségnek öt nagyjátékfilmje vár bemutatásra – ezek közül természetesen a Star Trek – Mindenen túlt övezi a legnagyobb érdeklődés. Az újraindított sci-fi harmadik részét július 21-én mutatják be a magyar mozik, és Yelchin ezúttal is a Chekov nevű karaktert formálta meg benne.

Yelchin a 2009-es Star Trekben Forrás: Kobal / The Picture Desk

Nem kevésbé izgalmas azonban a sztár hátrahagyott televíziós produkciója, a DreamWorks Animation gyártásában és a Netflix forgalmazásában készülő animációs sorozat, a Guillermo del Toro nevével fémjelzett Trollhunters. A múlt héten jelentették be az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, hogy a szériának – amely az első olyan alkotás Del Toro művei közül, ami gyerekeknek szól – Ron Perlman és Kelsey Grammar mellett Yelchin az egyik szinkronhangja.

Guillermo del Toro idén ápriliban Forrás: Timothy Hiatt / Getty Images North America / AFP

Az idén decemberben érkező Trollhunters a képzeletbeli Arcadiában játszódik, ahol Jim (az ő hangját kölcsönözte az elhunyt színész) és két legjobb barátja felfedezi, hogy szülővárosuk alatt rejtőzik egy titkos világ, ahol elszánt küzdelem zajlik a jó (köztük például Grammar) és a rossz trollok (Perlman) között, ami az ő életüket is örökre megváltoztathatja.

„Nehéz a szívünk emiatt a tragikus hír miatt, és minden percben Anton családjára és barátaira gondolunk" – hozta nyilvánosságra egy közleményben a Netflix és a DreamWorks Animation Yelchin halálát követően. „Anton imádnivaló volt. Hihetetlenül kreatív kolléga és művész. A legédesebb, legszerényebb, legelbűvölőbb, legtehetségesebb fickó, akivel valaha találkoztam. Nagyjából egy éve dolgoztunk már együtt. Le vagyok taglózva" – tette hozzá Del Toro egy Twitter-bejegyzésben.

Az 1989-ben Oroszországban született Anton Yelchint a saját autója gázolta el vasárnap reggel kaliforniai otthona előtt. A hatóságok feltételezése szerint a két és fél tonnás automata terepjáró hátragurult a meredek feljárón, és a színészt a vaskapuval egybeépített tégla postaládához szorította.