Nekimentek az állatvédők egy tévésorozatnak

Zoo oroszlán állat
Vágólapra másolva!
Állatvédők ugrottak neki az élő állatokat szerepeltető Zoo-nak, azt javasolják a készítőknek, hogy használjanak inkább CGI-t.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok legnagyobb állatvédő szervezete, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) már az indulása előtt támadta a Zoo című sorozatot, most, a második évad közeledtével ismét tiltakozni kezdett.

A szervezet szerint a CBS-nek digitális trükkökkel, CGI-jal kéne helyettesítenie az élő állatokat, amelyek között szép számmal szerepelnek vadállatok is. A PETA a legnagyobb amerikai lapokban ezt a hirdetést jelentette meg:

Forrás: PETA

"Néhány sorozat nem csak a nézőket tartja foglyul" – írták, majd arra kérték a CBS-t, hogy használjon CGI-t az állatok szabadsága érdekében.

A Zoo James Patterson azonos című bestsellerének tévés változata, középpontjában egy fiktív globális jelenség áll: a történet szerint egyre többször fordul elő a világon, hogy egy állat emberre támad. Ennek okát kutatja egy amerikai zoológus, akit az Eszementek-ből és a Mad Men – Reklámőrültek-ből ismerős James Wolk alakít.