Kínos szerepekben a Trónok harca sztárjai

Emilia Clarke, Jurassic támadás, Triassic Attack
Vágólapra másolva!
Talán nincs is olyan színész, akinek nem lapítana ott a filmográfiájában egy olyan régi szerep, amit csak azért vállalt el, mert még ismeretlen volt, és örült, hogy egyáltalán játszhat valamiben, vagy épp kellett a pénz. Ez alól a Trónok harca sztárjai sem jelentenek kivételt. Íme kedvenceink legkínosabb korai szerepei!
Vágólapra másolva!

Emilia Clarke

A Sárkányok Anyját játszó színésznő 2011-ben egy csapásra világsztárrá vált Daenerys Targaryen megformálásával – pedig előtte nem sok tapasztalata volt a kamerák előtt. Mindössze a Doktorok című orvosos sorozat egy 2009-es epizódjában és egy Triassic Attack című 2010-es tévéfilmben játszott. Utóbbiról mindent elmond, hogy az a SyFy csatorna mutatta be, amelynek a Sharknado-filmeket köszönhetjük.

Emilia Clarke, Jurassic támadás, Triassic Attack Forrás: HBO

A film sztorija szerint egy múzeumtulajdonos véletlenül életre kelt három hatalmas dinoszauruszt, és a vérszomjas szörnyek tombolni kezdenek a kisvárosban és a helyi egyetemen. Ezt a műremeket egyébként a magyar nézők is láthatták, hiszen Jurassic támadás címmel leadta az HBO (!). Ami pedig Emilia Clarke-ot illeti: ő legalább elmondhatta magáról a Trónok harca meghallgatásán, hogy volt már dolga óriási pikkelyes bestiákkal.

Peter Dinklage

Habár beválogatták a 2004-es Sundance fesztiválra, és lenyűgöző a szereposztása (Matthew McConaughey, Kate Beckinsale, Gary Oldman, Patricia Arquette), a 2003-as Kisördögök (Tiptoes) meglehetősen bizarr film. Egy festőnőről (Beckinsale) szól, aki teherbe esik a szerelmétől (McConaughey). A férfi egészen eddig titkolta a családját, de ekkor kiderül, hogy rajta kívül mindenki törpenövésű a rokonai közül, így nagy az esély arra, hogy a születendő gyermek is az lesz.

A Trónok harca-beli Tyrion, azaz Peter Dinklage játssza a főhős ikertestvérének (Oldman) legjobb barátját, aki francia akcentussal harsog folyamatosan kiakasztó dolgokat. Az alábbi előzetesben 1 perc 3 másodpercnél tűnik fel egy rövid időre.

Lena Headey

A sors iróniája, hogy amikor a Trónok harcában Cersei-t alakító színésznő először játszott az amerikai tévében, az volt az utolsó alkalom, hogy a nézők találkozhattak a képernyőn Richard Dean Andersonnal kedvencük, MacGyver szerepében. A népszerű sorozat után két évvel bemutatott tévéfilmben, az 1994-es MacGyver: Az utolsó ítéletben (MacGyver: Trail to Doomsday) Headey formálta meg Elise Morant, akinek édesapját, a főhős egyik közeli barátját meggyilkolják, és ezzel egy nukleáris fegyverekkel kapcsolatos összeesküvés is lelepleződik, amit természetesen MacGyver göngyölít fel.

Forrás: ABC

A Headey által alakított karakter a végére szerencsésen túléli a veszélyes kalandokat, így övé a megtiszteltetés, hogy a valaha volt utolsó MacGyver-zárójelenetben levonhatja a végkövetkeztetéseket a főhőssel. Habár a kultikus sorozat idén ősszel egy reboot formájában újraindul, a színésznőt vélhetően nem találjuk majd a szereplők közt. Azért 1994-es külseje megér egy misét!

Nikolaj Coster-Waldau

Nem sokan vannak olyanok, akik láthatták a Jaime Lannistert megformáló dán színész 2006-os munkáját, a Filthy Gorgeoust, ugyanis egy Showtime-produkcióról van szó, amelynek csak a pilot epizódja készült el, de végül mégsem lett belőle sorozat. Pedig Coster-Waldau mellett nem kisebb név játszotta benne a főszerepet, mint Isabella Rossellini, forgatókönyvírója a Philadelphia – Az érinthetetlennel Oscar-jelölést érdemlő Ron Nyswander volt, a széria maga pedig egy exkluzív New York-i escortügynökség női és férfi dolgozóinak, illetve klienseinek az életét mutatta volna be. A Showtime azonban inkább a szintén akkoriban startoló Dexternek és a Tudoroknak adott zöld utat.

Nikolaj Coster-Waldau 2006-ban Forrás: Vince Bucci / Getty Images North America / AFP

Alfie Allen

A Theon Greyjoyt játszó színésznek a Trónok harca előtt voltak vidámabb kalandjai is. A 2004-es ÖcsiKém 2: A londoni küldetés (Agent Cody Banks 2: Destination London) című akciókomédiának ugyan nem ő volt a főszereplője, hanem a Már megint Malcolmból ismert Frankie Muniz, de volt egy kulcsfontosságú jelenete, amit az alábbiakban meg is tekinthetünk.

Amikor ugyanis a főhős még egy kis időt akar nyerni, hogy megvédelmezhesse az éppen zajló G7 találkozó résztvevőit, az Allen által alakított diákzenekari bőgős dobja be magát, és elnyomja német akcentussal a War című slágert Edwin Starrtól. A hatás érdekében még egy fejpántot is felvesz. A produkció pedig nemcsak, hogy lenyűgözi az angol királynőt és a világ államfőit, de lehetőséget ad arra is, hogy közben a főhős kiiktassa az egyik főgonoszt.

Conleth Hill

A Trónok harca herélt cselszövőjét, Lord Varyst hozó színész 2008-ban egy Britain's Got the Pop Factor... and Possibly a New Celebrity Jesus Christ Soapstar Superstar Strictly on Ice című műsorban szerepelt. Maga a show egyébként egyáltalán nem volt kínos (hiszen valóban vicces paródiáját nyújtja a különféle tehetségkutató versenyeknek és úgy általában a reality műsoroknak), csak Hill szerepe volt az. A színészt amúgy is elég nehéz felismerni, mivel más szerepeiben és civilben nem feltétlenül úgy néz ki, mint Varys, hanem inkább így. Itt viszont aztán tényleg lehetetlenség lenne beazonosítani, hiszen egy nagyon idős nőt játszik, minden fontos kiegészítővel, ami csak kell. A felejthetetlen látványt az alábbi videó 2 perc 20 másodpercétől kezdve élvezhetjük.

Ben Crompton

A Trónok harcában Havas Jon hű harcostársát, Eddison Tollettet játszó Ben Crompton sem volt mindig ilyen marcona fickó. Olyannyira nem, hogy 2000-ben még egy Disney gyártotta családi filmben is szerepet vállalt. A 102 kiskutya azonban sajnos nem tartozik a legjobb folytatások közé (ami azt illeti, már az élőszereplős verzió első része sem bizonyult túl jó ötletnek). Crompton a filmben egy féleszű alakot játszik, a börtönből frissen szabadult Szörnyella de Frász pártfogó tisztjének a segédjét, Ewant. Abban azért megállapodhatunk: lehet, hogy a 102 kiskutya nem mutat túl jól a színész cv-jében, de a két főszereplő, Glenn Close és Gérard Depardieu számára sokkal kínosabb.

Forrás: Disney

Jonathan Pryce

A Főverébet alakító neves színész egy 1999-es Doctor Who-produkcióban vállalt dicstelen szerepet. Na nem a Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith és Peter Capaldi nevével fémjelzett Ki vagy, Doki? című népszerű sorozatról van szó, hanem egy vicces különkiadásról, amely a Comic Relief: Doctor Who - The Curse of Fatal Death címet viseli, és a Doktort Rowan Atkinson, Richard E. Grant, Jim Broadbent, Hugh Grant és Joanna Lumley játsszák benne. Az opusban Pryce formálta meg a főgonoszt – az alábbiakban megnézhetjük, mennyire félelmetes is volt.

Max Von Sydow

Az 1980-as akció/sci-finek, a Flash Gordonnak ugyan az idők során kialakult egy bizonyos kultusza, de a mű mai szemmel nézve inkább csak egyszerűen röhejes. Elég, ha gyerekkori emlékeink helyett megnézzük az előzetesét, amelyben a Háromszemű Hollót is láthatjuk felbukkanni, hiszen ő játszotta a film főgonoszát, a Mongo bolygó kegyetlen uralkodóját, Minget, aki el akarja pusztítani a Földet. Külön felhívnánk a figyelmet a svéd színészlegenda ördögi kacajára, áramvonalas körszakállára és extravagáns szemöldökére.