Rekorddöntésre készül az MTVA

Gera Zoltán Austria v Hungary - Group F: UEFA Euro 2016 European Championship during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.
BORDEAUX, FRANCE - JUNE 14: Zoltan Gera of Hungary and Martin Harnik of Austria compete for the ball during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France. (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Abban bíznak az M4 Sportnál, hogy a magyar-belga nyolcaddöntő csúcsot hoz majd nézettségben.
Vágólapra másolva!

A labdarúgó Európa-bajnokság csoportmérkőzései alatt az eddig eltelt 13 játéknapból 10 napon az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna Magyarországon, a teljes napi közönségarányt tekintve. Tegnap már nem volt meccs, így a TV2 és az RTL Klub is visszaelőzött, és várhatóan ez lesz ma is. Hétvégén viszont hat fontos találkozó lesz, egyenes kieséssel, esetleges hosszabbítással, 11-es párbajjal, úgyhogy megint élre kerül az M4.

Mit néztünk?

Az Ausztria – Magyarország 1 millió 733 ezer embert érdekelt, 48,3% közönségarány (share) mellett. Az Izland – Magyarország 1 millió 976 ezres számot hozott, és a share is emelkedett, 56,6-ra. A Magyarország – Portugália alatt 2 millió 318 ezer tévézőt mért a Nielsen.

Forrás: Getty Images/2016

A csoportkör legnézettebb félideje a Magyarország – Portugál mérkőzés második negyvenöt perce volt: 2 millió 703 ezres számmal. A csoportkör legnézettebb perce a Magyarország – Portugália mérkőzés hosszabbításának 93. perce volt: 2 millió 977 ezerrel, 70,2%-kal.

A valóságos adat ennél valószínűleg jóval több lehet, mert pont a nagy sporteseményeket sokan szeretik társaságban nézni, és a Nielsen mérése őket nem számolja. Sok százezren voltak vendégségben, nézték nagy társaságban, kocsmákban, sportbárokban, kivetítők előtt a találkozót: csak a margitszigeti rendezvényen hétezren drukkoltak a magyaroknak.

Csak a vébédöntőt nézték többen

Az utóbbi tíz évben egyedül a 2006-os Vb-döntő, az Olaszország – Franciaország mérkőzés (RTL Klub, 2 millió 592 ezer AMR, 54,9% SHR) volt nézettebb sportesemény - az összes televíziós csatornát mérve - a csütörtöki Magyarország – Portugália mérkőzésnél, amely holtversenyben a második.

Ez azt jelenti, hogy csapatunk teljesítménye több embert vonzott képernyők elé, mint a 2008-as és 2012-es Eb-döntő, a 2014-es VB-döntő vagy az utóbbi két Olimpia bármely közvetítése és közel ugyanannyit, mint a 2010-es VB döntő.

A nyolcaddöntő mérkőzésére is marad Dárdai Pál, a Hertha BSC szakértője mellett Molnár Mátyás lesz az M4 Sport helyszíni műsorvezetője.