Rekordot döntött a magyar-belga meccs nézettsége

Vágólapra másolva!
15 százalékos közönségaránnyal az M4 Sport nyerte a hetet teljes lakosságban. Vasárnap este 2,8 millió nézőt mértek a magyarok Eb-mérkőzése alatt, a valós szám ennek másfélszerese-duplája is lehet.
Vágólapra másolva!

15%-os közönségarányt ért el az M4 Sport múlt héten, ezzel a legnézettebb hazai tévécsatorna lett teljes lakosságban. Az RTL Klub 10, a TV2 9,7 százalékot jegyzett, utánuk a Duna és a Cool következnek a listán.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben még nagyobb volt az állami sporttévé előnye, ott 18,6-tal végzett. Kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub 10,3-at tudott elérni, a TV2 viszont 6,6-ra csúszott le.

A barátokról nem feledkezünk meg

A hét legnézettebb tévéműsora természetesen a magyar-belga Eb-nyolcaddöntő mérkőzés volt, 2 millió 796 ezer tévéző nézte átlagosan, a második félidőre 2 millió 829 ezer nézőt mért a Nielsen. A szerdai, portugálok elleni mérkőzés is remek nézettséggel ment, 2 millió 318 ezer nézőt vonzott.

Itt fontos megjegyezni, hogy a valós szám ennél jóval magasabb lehet, hiszen sokan nézték a fontos mérkőzést társaságban, akár lakásban, akár bárban, kocsmában, akár kivetítők előtt szorongva.

Ha a futballt nem számítjuk, a Barátok közt volt a legnézettebb műsor, 878 ezres táborral bírt a legerősebb estéjén. A Szulejmán, az RTL Híradó, az Éjjel-nappal Budapest és a Fókusz tudott még 600 ezer fölé kúszni, a TV2 legnézettebb műsora a Tények volt, kedden 599 ezren követték.

18-49-es korcsoport

A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban szintén a magyar-belga került az érte, 65,7%-kal, de a második félidőben már közel 70% volt a közönségarány. A fiatalabb nézőknél a Barátok közt verte az Éjjel-nappal Budapestet, amely viszont a Szulejmánt és a Dr. Csontot előzte meg.

A TV2-n a Beverly Hills-i zsaru 3. része lett a legnézettebb műsor ebben a korcsoportban, de az is szerény 10%-kal ment.