A sztároknak is vannak sötét családi titkaik

5 színész, aki majdnem meghalt forgatás közben , Charlize Theron
Vágólapra másolva!
Woody Harrelson apja bérgyilkos, Kevin Spaceyé náci volt, Charlize Theron anyja pedig lelőtte a férjét, miközben a Frasier – A dumagép-ből ismert Kelsey Grammernek a közvetlen családi körébe sem tartoznánk szívesen, hiszen onnan ketten is erőszakos halált haltak. Sötét, zűrös sztorik, amiket nem feltétlenül tudott egy-egy híresség családjáról.
Vágólapra másolva!

A világszerte ismert tévé- és filmsztárok közül nem mindenki született bele a szakmába, többen elképzelhetetlen szegénységből küzdötték fel magukat, róluk itt olvashat egy összeállítást. Más családokban is akadhatnak azonban olyan dolgok, amikre nem büszke az ember, vagy legalábbis nem szívesen mesél azokról senkinek – most a képernyőről, vászonról ismert hírességek életéből osztunk meg pár ilyen sztorit.

Bérgyilkos volt az apja

Woody Harrelson elég nehéz örökséggel indult az életnek, a családot elhagyó apja ugyanis bérgyilkosnak állt, 1979-ben tartóztatták le egy szövetségi bíró meggyilkolásáért. Életfogytiglanra ítélték, 2007-ben a börtönben halt meg, de előtte még találkozott a fiával.

Az apja börtönben halt meg Forrás: AFP/Justin Tallis

A törvénnyel egyébként a True Detective sztárjának is többször meggyűlt a baja, ezek azonban jóval kisebb horderejű ügyek voltak, egyszer például azért kapcsolták le a zsaruk, mert az utca közepén táncolt – aztán pedig ellenállt a letartóztatásnak –, máskor pedig egy lesifotós állította azt, hogy a színész rátámadott.

Az apja lelépett, a nevelőapja öngyilkos lett

A képernyőn eddig csak vendégszerepekben látott, ám a vászonról annál jobban ismert Demi Moore-nak sem volt egyszerű a családi háttere, biológiai apja még a lány születése előtt lelépett, nevelőapja pedig öngyilkos lett, nagyjából akkortájt, amikor Moore betöltötte a tizennyolcat.

Az édesanyjával sosem volt jó viszonya Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

Az édesanya, Virginia Guynes eközben bipoláris zavarral küszködött, mellette alkoholista volt, többször le is tartóztatták ittas vezetés és egyebek miatt. A lányával sosem volt jó a viszonya, röviddel a halála előtt békült csak ki vele.

Számos családtagját elvesztette

A Cheers-ben alakított karakteréből nőtt ki az amerikaiak egyik kedvenc vígjátéksorozata, a Frasier – A dumagép, többek között innen ismerhetik a magyar nézők is Kelsey Grammert. A komikusnak cseppet sem volt könnyű élete, két közeli családtagját is meggyilkolták, a két esetnek ráadásul nem volt egymáshoz semmi köze.

1968-ban Grammer apja halt meg egy nem mindennapi szituációban: a ház előtt álló kocsijára lövöldözött egy ismeretlen, majd, miután az apa kiment, hogy megnézze, mi történik, ő is kapott két golyót.

Az élete könnyűnek tűnik, de nem volt az Forrás: EyePress News/EyePress

Grammer 1975-ben aztán kis híján összeroppant, miután a húgát megerőszakolta, majd megölte Freddie Glenn sorozatgyilkos és két bűntársa. „Ő volt a legjobb barátom, a legjobb ember, akit ismertem… Sosem tettem magam túl a halálán, teljesen összetört az eset” – írta Grammer még 2009-ben is.

Ha mindez nem lett volna elég, a színésznek két féltestvére is meghalt 1980-ban egy búvárbalesetben.

Bizonyítani akart, kirabolt egy bankot

A leginkább Pókemberként ismert Tobey Maguire a karrierjét tévés produkciókban kezdte, 2014-ben pedig a The Spoils of Babylon című minisorozatban láthattuk – mára valószínűleg nincsenek anyagi gondjai, ez azonban korántsem volt mindig így.

Neki már nem kell bankot rabolnia Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jesse Grant

Gyerekkorában egymásnak adogatták a rokonok, hol itt, hol ott élt, miután a szülei nehezen tudták eltartani. A kilencvenes években aztán az édesapa bizonyítani akart a családnak, és egy bankot kirabolva próbált meggazdagodni – a rablás még sikerült is neki, de aztán hamar elkapták, le is ülte a büntetését.

Az apja náci volt

Kevin Spacey apjáról is kering egy durva sztori, e szerint a férfi az amerikai náci párt tagja volt, Hitleréhez hasonló frizurát és bajuszt viselt, a tetejébe pedig szexuálisan is bántalmazta a gyerekeit. A történettel a színész bátyja, Randall Fowler állt elő több mint tíz évvel ezelőtt, Spacey azóta sem nagyon kommentálta – az viszont tény, hogy már gimnazistaként elhagyta a Fowler nevet.

Nem beszél az apjáról Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Önvédelemből lelőtte a férjét

Az ítélet: család-dal a tévézésbe is belekóstoló Charlize Theron Dél-Afrikában, egy Johannesburg melletti farmon nőtt fel, itt történt egy gyilkosság is, amikor a későbbi színésznő 15 éves volt.

Őt is megtámadta az apja Forrás: AFP/Jason Kempin

Édesapja részegen ért haza, rátámadt az anyjára, majd a lányra is, mi több, halálosan megfenyegette mindkettejüket – mire az anya lelőtte. A bíróság előtt végül nem kellett felelnie a tettéért, az esetet önvédelemnek minősítették.

Börtönben született

A többek között a Gossip Girl – A pletykafészek-ből ismert Leighton Meester börtönben született, miután édesanyját elkapták egy marihuánacsempész banda tagjaként. A későbbi színésznő ezután a nagyszüleihez került Floridába, csak 11 évesen költözhetett vissza az anyjához New Yorkba.

11 évesen költözhetett csak az anyjához Forrás: AFP/Frazer Harrison

Szektában, cirkuszban nőtt fel

Rábukkanhatunk még érdekes sztorikra, ha a hírességek családi hátterét boncolgatjuk. Rose McGowan, illetve Joaquin Phoenix a Children of God, Isten Gyermekei nevű szektában nőtt fel, amely arról volt híres, hogy a szabad szerelmet hirdette – McGowan szerint ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a nőket szexrabszolgaként használták.

Szülei szektatagok voltak Forrás: AFP/Frederick M. Brown

Ennél kevésbé komor, de annál szokatlanabb a Patrick Batemanként, majd Batmanként is ismert Christian Bale története, ő ugyanis egy lakókocsiban született, szülei mindketten egy cirkuszi társulat tagjai voltak – mire Bale 15 éves lett, már ugyanannyi városban lakott.

Érdemes néha kutatni kicsit a távolabbi felmenők után is, nem egy családfakutató műsorban kerültek már elő érdekességek egy-egy sztár őseiről – ezekből a történetekből itt szedtünk össze párat.