Vége az eufóriának, feltámadt az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Szép nézettséget termeltek a negyeddöntők is az Eb-n, de amióta nincsenek magyar meccsek, kissé visszaesett az M4 Sport.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosságban a hét legnézettebb műsora – egyben meccse – a német-olasz volt, ezt átlagban 1 millió 243 ezren követték az M4 Sporton. A Barátok közt lett a második, egy erősebb estéjén, kedden, 887 ezer tévézőt érdekelt. Az RTL Híradó, a Szulejmán jön eztán a sorban, a Tények pedig a TV2 legnézettebb műsora lett, 693 ezren informálódtak innen vasárnap.

Múlt héten Bud Spencer halálhírére mindkét nagy kereskedelmi tévé változtatott a műsorán, a Kincs, ami nincs sokadik ismétlése 676 ezer tévézőt érdekelt, a Piedone Egyiptomban című filmmel pedig 614 ezren búcsúztak a kedvelt nápolyi színésztől.

18-49-ben, azaz a kereskedelmi célcsoportban is a szombat esti negyeddöntő hozta a legtöbb nézőt, közel 40 százalékkal ment a meccs, ami nem csak az M4-nek kiváló eredmény, ezt minden tévé örömmámorban ünnepelné. A fiatalabb nézőknél menő még a Barátok közt, 3. lett a Kincs, ami nincs, de szépen nézték a Már megint te című vígjátékot is.

Heti számok

A közönségarányokon látszik, hogy véget ért az eufória, és múlt héten a magyar csapat már nem volt versenyben. Ennek megfelelően az RTL Klub visszavette a vezetést a teljes lakosságban, feltámadt egy kissé a TV2 is, az M4 Sport pedig 9,3 százalékos közönségaránnyal 3. lett, ami még mindig tisztes eredmény.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben viszont halovány lett a TV2, csak 6,9-re volt jó, ennél lényegesen jobban teljesített az RTL Klub (12,1%) és az M4 Sport (11,5%) is. Ebben a korcsoportban negyedik a Cool, ötödik a Film+ lett. A középmezőnyben a SuperTV2 verte a Comedy Centralt, amely viszont a Viasat3, az M1 és a Duna TV elé került. A nemzeti főadó elég hervasztó, 2,2%-os eredménnyel kullog a top 10-es lista utolsó helyén.