Mit néztünk a héten a focin kívül?

Barátok közt
Vágólapra másolva!
A 27. héten még Eb-lázban égtek a magyar nézők, a meccseken kívül is volt azonban élet a tévében. A foci után Berényiékre voltak a legtöbben kíváncsiak, a Barátok közt legnézettebb adása 870 ezer nézőt vonzott a teljes lakosságból.
Vágólapra másolva!

Nem meglepő módon a futball-Európa-bajnokság döntője volt a 27. hét legnézettebb műsora, 1 millió 753 ezren nézték. Az elődöntők is szép nézőszámokat hoztak, mi azonban most azzal foglalkozunk, hogy mi történt még a képernyőn a focin túl.

A meccsek után a Barátok közt keddi adása vonzotta a legtöbb nézőt a héten,

a teljes lakosságból 870 ezer embert érdekelt. A dobogóra felfért még az RTL Klub Híradó-ja és a vasárnapi Forma-1-es futam is, a TV2 először a hatodik helyen szerepelt a Tények-kel. Mutatjuk a focimeccseken kívüli tízes toplistát, itt mindegyik produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A Barátok közt a 18–49-es célcsoportban is az első lett, ebből a korosztályból 304 ezren voltak kíváncsiak rá. Itt a második helyre felkúszott a Dr. Csont, a harmadik pozíciót pedig az Éjjel-nappal Budapest szerezte meg – a Forma-1-es futam csak a negyedik lett, 240 ezren látták az ötven év alattiak közül.

A csatornák versenyében az RTL Klub és a TV2 holtversenyben végzett az élen,

mindkettő 10,7 százalékos heti átlagos közönségarányt ért el a teljes lakosságban. A harmadik az M4 Sport lett 7,7 százalékkal, a Duna TV 5,7 százaléka a negyedik helyre volt elég.

Csatornák heti átlagos közönségaránya a 27. héten Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés