Így alakultak át a sztárok Az O.J. Simpson-ügyben

American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy, John Travolta, Cuba Gooding Jr., David Schwimmer
Vágólapra másolva!
A nemrég zárult American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy című sorozat a XX. századvégi Amerika egyik legnagyobb port kavart bűnesetét és tárgyalását dolgozza fel, a legnagyobb sztárok részvételével – akiket maszkmesterek varázsoltak az eredeti szereplőkhöz hasonlatossá. Nézze meg az erről szóló érdekfeszítő videót!
Vágólapra másolva!

A szériában olyan sztárok keltik életre az érintetteket, mint Cuba Gooding Jr. (O.J. Simpson), John Travolta (Robert Shapiro, a Simpsont védő jogászcsapat egyik tagja), a Jóbarátok Rossaként ismert David Schwimmer (Robert Kardashian, a Simpsont védő egy másik ügyvéd) vagy Sarah Paulson (Marcia Clark ügyésznő).

A Variety által készített werkvideóban az Emmy-díjas sminkmester, Eryn Krueger Mekash mesél arról, milyen volt átalakítani a színészeket, hogy minél jobban hasonlítsanak az események eredeti szereplőihez.

Krueger Mekash elmondta, hogy elsődleges céljuk az volt: a híres színészek amennyire lehet, emlékeztessenek a valós személyekre, de ezt ne túlozzák el annyira, hogy az eredeti szereplő nevetségessé vagy valószerűtlenné váljon. Azt akarták elérni, hogy a sztár egyszerre legyen saját maga, ugyanakkor idézze fel az általa megformált karakter külsejét.

John Travolta mint Robert Shapiro Forrás: FX

Ezután a szakember három főszereplő átalakításáról magyaráz részletesebben is. John Travoltánál elsősorban a frizurát kellett megváltoztatni, illetve nagy hangsúlyt fektettek a magasan ívelt szemöldökre és a napbarnított arcbőrre.

Sarah Paulson mint Marcia Clark Forrás: FX

Sarah Paulsonnak drasztikusan át kellett alakítani a szájvonalát, hiszen sokkal teltebb az ajka az ügyésznőénél, ezenkívül esetükben az olyan apróságokra is ügyeltek, mint például az apró anyajegy, amellyel mindketten rendelkeznek, ám az arcuk ellentétes oldalán.

Cuba Gooding Jr. mint O.J. Simpson Forrás: FX

Cuba Gooding Jr. nem esett át nagyobb transzformáción: nála arra törekedtek, hogy az arcszőrzete minél jobban hasonlítson O.J. Simpsonéra, hiszen a gyilkossággal vádolt sztárnak még akkor is mindig volt egy kis borostája, ha frissen volt borotválva. Ezt a színésznél úgy érték el, hogy egyszerűen ráfestették az arcára.