Három kedvelt sorozat tűnik el az RTL képernyőiről

tévé, tévézés, néző, tv, televízió
Vágólapra másolva!
Az RTL Magyarország három ismert sorozatból nem veszi meg a következő évadot, nem folytatódik itthon A Grace klinika, A pletykafészek és a Vámpírnaplók sem.
Vágólapra másolva!

Három sorozat nem folytatódik az RTL Magyarország csatornáin, A Grace klinika, A pletykafészek és a Vámpírnaplók rajongói szomorkodhatnak a SorozatWiki szerint.

A Grace klinika 2006-ban indult az RTL Klubon, sokáig nagy sikerrel ment, kisebb pihenőkkel. Idén januárban indult el a kilencedik évadja, ami a múlt héten ért véget. Az RTL úgy döntött, nem veszi meg a tizedik szezont, így sem az RTL Klubon, sem a kábelcsatornáin nem folytatódik a sorozat – írták.

Ha még nem látta a sorozat utóbbi évadjait, tekerjen gyorsan tovább a Vámpírnaplók-hoz szóló részhez!

Nem folytatódik A Grace klinika Forrás: ABC

A magyar nézők így lemaradnak A Grace klinika talán legmegrázóbb pillanatáról, a dr. Derek Shepherdet játszó Patrick Dempseynek ugyanis a tizenegyedik évad idején lett elege a szerepből, ezért a karakterét megölték egy autóbalesetben. Ez után derült csak ki ráadásul, hogy Meredith terhes a harmadik gyerekükkel, a férfi ezt már soha nem tudta meg.

Az Egyesült Államokban szeptemberben már a tizenharmadik szezon indul,

abban már a dr. Callie Torrest játszó Sara Ramirez sem lesz benne. A tengerentúlon egyébként még mindig vállalható nézettséget szállít a sorozat, bár tény, hogy meg sem közelíti a harmadik évad rekordját, amikor a 25 epizódból csak kettő zárt húszmilliós nézettség alatt.

A legutóbbi, tizenkettedik évad fináléja ehhez képest csak 8,2 millió nézőt vonzott, ez is azonban még olyan szám, ami miatt érdemes fenntartani egy szériát.

A Vámpírnaplók sem húzza tovább

A Vámpírnaplók magyarországi premierje 2010-ben volt az RTL Klubon, két év után szünetre ment, majd 2014-ben folytatódott a kábelcsatornákon. Az ötödik szezon 2016 januárjában indult a Coolon, és pár hete fejeződött be. Az RTL Magyarország azonban ennél a sorozatnál is úgy döntött, hogy nem vásárolja meg a hatodik évadot.

A kép alatt ismét spoilerrel jövünk, ha zavarja, ugorjon!

A Vámparnaplóknak egy ideig nem lesz itthon folytatása Forrás: RTL Klub

Az RTL talán úgy okoskodott, hogy Nina Dobrev nélkül már nem érdemes adni a sorozatot, hiszen ő a hatodik évadot befejezve kiszállt – a fináléban Elenát el is helyezték a Salvatore család kriptájában, addig halott marad a történet szerint, amíg Bonnie él.

Az Egyesült Államokban a hetedik évadra esett is a nézettség, de ez olyan szempontból nem volt meglepő, hogy gyakorlatilag az első szezontól kezdve lassan, de biztosan csökkent – a csökkenés pedig most sem volt olyan mértékű, hogy Dobrev távozására lehetett volna fogni: a hatodik évad záró részének 1,44 millió nézőjéhez képest a hetedik fináléjára 1,04 millió amerikai volt kíváncsi.

Ehhez képest

már a nyolcadik szezont is megrendelte a CW,

hiszen a tinik rajongótábora ma is elég erős, a Vámpírnaplók 2010 óta minden évben több kategóriában megnyerte a Teen Choice Awardst.

Nem pletykálnak többet a New York-i gimisek

A Gossip Girl - A pletykafészek 2008-ban indult a Coolon, az első három évadot elsőként itt is mutatták be, majd később az RTL Klubra és az RTLII-re is megérkezett a széria. Az RTL ezt a sorozatot sem folytatja, pedig már csak az utolsó évad lenne hátra, ami összesen tíz részből áll.

A Gossip Girl - A pletykafészek sem megy tovább CW

A Gossip Girl-ből ugyanis összesen hat évad készült 2007 és 2012 között, az utolsó azonban már rövidített volt, az előző, 18–25 részes szezonokhoz képest csak 10 epizódból állt – erre az etapra már csak úgy 900 ezer amerikai volt kíváncsi, miközben az első évad még 2,6 milliós nézettséget hozott a CW-nek.

Máshol még jöhet

A sorozatok eltüntetéséből valószínűleg nem lesz akkora dráma, mint amikor a Szulejmán-t vette le egy időre a képernyőről az RTL Klub – a Vámpírnaplók-at és A pletykafészek-et ugyanis jórészt fiatalok nézik, akik valószínűleg úgyis az interneten követték a történetet, nem vártak éveket arra, hogy a csatorna elhozza az újabb részeket.

Emellett az is elképzelhető, hogy más tévécsatorna lecsap az új évadokra, és akár egyben leadja azokat, így a sorozatokat a tévében követők is felzárkózhatnak az amerikai tempóhoz.