Legyen esés, csúszás-mászás, habos arc és eltorzult fej

Ezek megőrültek
Vágólapra másolva!
A TV2 már javában forgatja a hamarosan rajtoló Ezek megőrültek!-et, a celebeknek az új évadban Cooky és Kasza Tibi ad feladatokat - több újdonság is képernyőre kerül, de a nézők kedvencei, mint például a Sárkvíz és a Tojáskvíz, megmaradnak. A legnagyobb hőségben is csúsznak-másznak a játékosok, amikor ott jártunk, épp Hódi Pamela, Fésűs Nelly, Berki Krisztián és Peter Sramek küzdött a medence felett a pontokért.
Vágólapra másolva!

A TV2 az új évadot Gödöllőn, egy hatalmas udvaron veszi fel, összesen 35 rész készül – a megújult díszletben több új játéktér épült, számos új kihívás elé állítják a játékosokat a műsor új vezetői, Cooky és Kasza Tibi. Épp a legnagyobb déli melegben érkeztünk a forgatásra, a csokibarnára sült szereplők lelkesek és aktívak, pedig órák óta ugyanazt a játékot rögzítik a kamerák - akkor még nem is sejtik, hogy meddig fog még tartani a harc a víz felett.

Egy medencére rögzített vázon zajlik a küzdelem, a celebek épp kisbabaként rugdalóznak egy nagyanyó hátán - a jelmez már önmagában szórakoztató látványt nyújt -, és bottal próbálják belökni a másikat a vízbe. Nagy az éljenzés a háttérben, még az elején járnak a forgatásnak, de már összeszokott a csapat – nagyokat röhögnek egymás bénázásán, és sajnálják azt, aki nagy loccsanással a vízbe borul.

A jelmez már önmagában elég szórakoztató Forrás: TV2

Régi klasszikusok, és több újdonság

Az előző három évadban lettek a nézőknek és a játékosoknak is kedvencei, ezeket természetesen megtartották, de az újítás jegyében lesznek korábban nem látottak is. A műsor kreatív producere, Árva László mesélt az Origónak arról, hogyan kerül be egy új játék a műsorba. "Keressük azokat a lehetőségeket, amelyek az összes szereplőtől távol állnak, egyiknek sem vág a szakmájába, egyik sem ért hozzá, hogy ne legyen senkinek előnye. Olyan dolgokat talál ki a játékfejlesztő csapat, amit meg tud csinálni egy férfi és egy nő is, egy gyengébb és egy erősebb is. Az esélyegyenlőség is fontos, na meg persze a szórakoztató jelleg.

Az a jó játék, amiben esnek, kelnek, másznak Forrás: TV

"Először elméletben születnek meg a játékok, aztán megnézzük, hogy milyen költségekkel járnak jelmezileg és építészetileg, aztán jön a biztonságtechnikai ellenőrzés. Ha ezeken átment, akkor tervezzük meg a körítést, hogy a képernyőn is jól mutasson.

amit a vidámparkból ismert forgó hordó ihletett. Itt sok színes golyó közül kell kihalászni a megfelelő színűt, ez nagyon vicces, köré építettünk egy hatalmas mosógépet, így olyan, mintha a belső dobban vergődnének. Ha megvan, mi magunk teszteljük, mert így tisztességes. Csak olyan hídra engedünk fel valakit, amin magunk is átmennénk" - mondta.

Érkezik az hatalmas mosógép Forrás: TV2

Orvosi felügyelet is van

A játékok nem veszélytelenek, bár szerencsére csak ritkán van szükség orvosi segítségre, ezen a forgatási napon ki kellett szaladnia az orvosnak az árnyékos sátorból, hogy segítsen, de ez egy évadban egyszer-kétszer fordul csak elő. Első számú szempont, hogy a játékosok ne sérüljenek meg, ha a feladat azt kívánja, kapnak protektorokat, sisakot, térdvédőt.

Csak azok jöhetnek játszani, akik átmentek a szűrőkön Forrás: TV2

Nem sodorják őket olyan helyzetbe, hogy bajuk essen. A feladatok persze nem veszélytelenek, mint ahogy tusolás vagy kávéfőzés közben is érheti az embert baleset, ez itt is előfordulhat.

A játékosok orvosi vizsgálaton esnek át a forgatás előtt,

megnézik, van-e gond a vérnyomásukkal, cukrukkal, van-e pacemakerük, fel lehet-e őket emelni vagy lógatni - csak azok jöhetnek, akiknek nincs semmi egészségügyi problémájuk.

Fontos, hogy legyenek új arcok

Igyekeztek új arcokat keresni a csapatokba, egyelőre nem publikus minden név, de ami biztos: Berki Krisztián, Tápai Szabina és Fésűs Nelly alkotja a Neon Pávák csapatát, a Hupikék Hódok csapatában pedig Curtis, Peter Sramek és Hódi Pamela küzd. Ők már mind feltűntek az Édes Élet-ben is, de itt egész más arcukat mutatják meg. Pameláról például kiderült, hogy milyen kitartó, és a hangos, ugrálós drukkolásban is erős, Berki csak úgy szórta a poénokat, Tápai Szabina pedig keményen hergelte az ellenfeleket, csak úgy ömlöttek belőle a beszólások.

"Ez a műsor sok olyan dolgot megmutat a személyiségükből, amit egyébként nem ismerünk meg. Hogy például mennyire csapatjátékosok, mennyire kitartóak, milyen a humorérzékük, mennyire tudnak magukon röhögni" - ezt már a kreatív producer tette hozzá, miközben a vízbe eséseket figyeltük.

Peter Sramek még nem szerepelt hasonló műsorban Forrás: TV2

A válogatás során figyeltek arra, hogy az életben egy párt alkotókat külön csapatokba tegyék, ezzel csavarva egyet a játékon, és próbáltak olyan celebeket felkérni, akik hasonló játékban még nem mutatták meg magukat. Sramek például csak éneklős műsorokban tűnt fel, ott volt a Sztárban sztár és A Nagy Duett mezőnyében is, de nem ismerjük a játékosabb, lazább oldalát. Egyébként nincs könnyű helyzetben, Hódi Pamela mesélte el, hogy sok poént szül, amikor nem ért egy-egy instrukciót.

Pár nap után összeszoknak

Még a forgatás elején járnak, de már egész jónak tűnik a hangulat a csapatokban, Árva szerint napról napra látni, hogyan alakul a csoportdinamika, hogyan szoknak össze. Nem is volt olyan, aki nem vált be, általában még a szerződés megkötése előtt kiderül, hogy ki az, akinek testhezálló a feladat.

"Ha valakinek ellenérzése van, nyugodtan kérdezhet, de ilyenekből azért kiderül az is, ha valaki nem ide való.

se neki, se a csapatának, se a műsornak. Úgy érzem, a negyedik szériában jó csapatok jöttek össze, mindegyikben megvannak a tipikus szerepek, az ész, az erős ember, és az, aki ösztönösen megy a falnak. Próbáltuk úgy összerakni őket, hogy ez működjön."

Még a forgatás elején járnak Forrás: TV2

Eddig nem okozott gondot az időjárás, mindennap reggeltől sötétedésig tudtak forgatni, de mindenre fel van készülve a stáb, a helyszíntől pár méterre felépítettek egy zárt, esőtől védett helyet is - ha úgy alakul, ott tudják folytatni a munkát. A kilenc kamerával rögzített adásokon már dolgoznak a vágók, ősszel debütál az új széria és a két új műsorvezető, velük is beszélgettünk, ezt a napokban olvashatják.

A műsor ősszel tér vissza a képernyőre.