Három Walking Dead-szereplő biztosan túlélte

The Walking Dead, hetedik évad, poszter
Vágólapra másolva!
A The Walking Dead hatodik évadjának áprilisi fináléja óriási cliffhangerrel ért véget, hiszen a záró képsorokból nem derült ki, hogy a sorozat új rosszfiúja, Negan kire sújtott le a szögesdrótba csavart baseballütőjével. A titokra még mindig nem derült fény, de a hétvégén lezajlott egy olyan beszélgetés a San Diegó-i Comic-Conon, amiből sejthető, hogy kik vannak „biztonságban” a tizenegy lehetséges áldozatból.
Vágólapra másolva!

Sok más produkcióhoz hasonlóan a The Walking Dead is képviseltette magát a múlt héten megrendezett Comic-Conon, ahol többek között az alkotók bejelentették a hetedik évad premierdátumát, és bemutatták az új szezon első előzetesét is.

A rendezvényen részt vettek a sorozat sztárjai (Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun és Jeffrey Dean Morgan), akik még Kevin Smith rendezővel is leültek egy rövid beszélgetésre. Az iMDB filmes portál által szervezett találkozón természetesen szóba került a hatodik évad befejezése, és Smith rögtön egy olyan kérdéssel indítja a diskurzust, ami sokunk fejében megfordult már:

A Ricket, Darylt és Glennt alakító színészek persze nem reagáltak, csak csendben ültek, hiszen köti őket a titoktartási szerződésük, de ez nem akadályozta meg Andrew Lincolnt abban, hogy válasz helyett egy újabb merész kérdést intézzen a Negant alakító kollégájához, Jeffrey Dean Morganhez: „Kit öltél meg? Már ha megöltél egyáltalán valakit.”

Morgan szintén nem fedi fel a titkot, de mosolyogva mégis elhint egy olyan információt, ami jócskán leszűkíti a lehetséges áldozatok körét:

Mivel a beszélgetés meglehetősen kötetlenül zajlott, még az is lehet, hogy Morgan csak viccelt, de a rövid válasz olyan természetesen bukott ki a színészből, hogy minden okunk megvan azt feltételezni, hogy nem poénról van szó. Ez pedig azt jelenti, hogy a hatodik évad végén nem Ricket, Darylt vagy Glennt érték a halálos csapások.

Ez egybecseng azzal, amit mi tippeltünk egy korábbi összeállításunkban, és ha Morgan nem ugratta a közönséget, akkor a sorozat jelentősen eltér az eredeti képregénytől, hiszen a The Walking Dead 100. számában Negan Glenn fejét verte szét a Lucille névre keresztelt baseballütővel.

Mindez persze továbbra is csak találgatás, hiszen simán elképzelhető, hogy egy jól megtervezett félrevezetés szemtanúi vagyunk, ami csak tovább fokozza az érdeklődést az október 23-án érkező hetedik évad iránt.