Életre kelnek a meggyilkolt rapper számai

2016.08.01. 07:00

A TBS nevű amerikai tévécsatorna egy Notorious B.I.G. dalain és főleg dalszövegein alapuló fikciós sorozatot tervez, Think B.I.G. címmel.

A széria egy gettóbeli tizenéves fiú sanyarú sorsát fogja követni, ahogy kétségbeesetten próbál jobb jövőt teremteni lánya és csecsemőkorú fia számára.

A készülő alkotás producerei között ott találjuk Notorious B.I.G. édesanyját, Voletta Wallace-t is, akinek nem ez lesz az első produceri munkája, hiszen a fia életéről és haláláról szóló Notorious B.I.G. – A N.A.G.Y. rapper című nagyjátékfilmben is ily módon működött közre.

Notorious B.I.G. - A N.A.G.Y. rapperForrás: Kobal / The Picture Desk

Nem a 2009-es mozifilm az egyetlen, ami a néhai rapperről szól: a Biggie and Tupac című, hét évvel korábban bemutatott dokumentumfilm Notorious B.I.G. és a néhány hónappal előtte szintén agyonlőtt kollégája, Tupac Shakur meggyilkolását dolgozza fel.

Az 1972-ben Christopher Wallace néven született, zenei karrierje mellett drogárusítással is foglalkozó Notorious B.I.G. a kilencvenes évek közepén belekeveredett a keleti és nyugati part között dúló rapperviszályba. Vélhetően ennek következtében 1997 márciusában, miután autójával távozott egy díjátadóról, egy utcai leszámolás keretében négy golyóval végeztek vele. Mindössze 25 éves volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK