Az M4 Sport mellett beveti a közmédia a rejtegetett M5-öt is

Rio 2016
Turisták készítenek fotót magukról az olimpiai öt karikával a Rio de Janeiró-i Copacabana tengerparti strandon. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik a brazil nagyvárosban (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vágólapra másolva!
Augusztus 5-én indul az olimpia, amelyről az M4 Sport, az M5, az M1 és a Kossuth rádió is közvetít, ahogy az Origo is rendszeresen beszámol.
Vágólapra másolva!

Az M4 Sporton már hónapok óta zajlik az ötkarikás játékok felvezetése. Az Út Rióba és az Út a riói olimpiáig című magazinnal indult a hangolódás, előbbi magyar, míg utóbbi nemzetközi szempontból mutatja be az olimpikonok útját és felkészülését a megmérettetésre. Ezt a két műsort egészítette ki a július óta műsoron lévő mini-portrésorozat a magyar kvótás sportolókról, amely segítségével a nézők megismerhetik a riói olimpiára induló teljes magyar csapatot.

14-15 videocsatornán érkeznek az események a budapesti stúdióba, valamint minden olyan eseményen, ahol a magyarok rajthoz állnak, ott lesz egy riporter is. "Az a célunk, hogy a nézők azt érezzék, ők is ott vannak a helyszínen. A riói játékok alatt 10 kamerával járjuk be a helyszíneket a londoni 2 helyett, ez óriási minőségi különbséget fog jelenteni a közvetítésekben" – mondta Héder Barna sportigazgató a közmédia sportos szakemberi gárdájáról.

Turisták készítenek fotót magukról az olimpiai öt karikával a Rio de Janeiró-i Copacabana tengerparti strandon Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Az M4 Sport mellett a közmédia párhuzamosan számol be az olimpia eseményeiről az újonnan induló M5 csatornán is. A televíziós közvetítések mellett a Kossuth rádió is élőben számol be a kiemelt eseményekről, olyan rádiósokkal, mint Novotny Zoltán vagy Gulyás László. Az M1 helyszíni stábja is végigkíséri a riói ötkarikás játékokat, és a csatorna más szemszögből, folyamatos élő kapcsolásokkal és hírfolyamokkal mutatja be az olimpiát.

Az öt karika a 2016-os riói Olimpiai faluban Forrás: MTI/AP/Leo Correa

A kommentátorok között van Hajdu B. István, Székely Dávid, Knézy Jenő, többek között, a riporterek közt ott lesz Tihany Viktor, Berkesi Judit, Molnár Mátyás, Kovács „Koko" István és mások. A műsorvezetők Gundel Takács Gábor, Szujó Zoltán, Petrovics-Mérei Andrea, Török Olivér lesznek.

A versenyekről naponta többször az Origo is beszámol, több helyszíni tudósítóval leszünk az olimpián.